Stella Bergsma maakt special 'Sorry voor de Tieten' voor Net5

dinsdag 22 februari 2022
Foto: Net5/Talpa Network - © Cornelie Tollens 2022

'Te klein, te groot, te scheef, te bloot, je weet nooit wie je nu weer met je borsten voor het hoofd stoot', zegt Stella Bergsma. De schrijfster, columniste en boven alles vrouw snapt er niks van: wat hebben onze borsten de mensheid ooit misdaan?

In 'Sorry voor de Tieten' is zij vastbesloten dat uit te zoeken. Deze Powered by LINDA-special wordt op woensdag 23 maart om 20.30 uur uitgezonden op Net5.


Borsten. Ooit konden we er geen genoeg van krijgen. We vonden, ze mooi, vrolijk en lief. Maar tegenwoordig zijn borsten een taboe. Ze worden bedekt, geblurd en geblokkeerd. Naakte vrouwenlijven worden steeds vaker weggezet als ordinair en smerig. Wie zich in bikini op Instagram vertoont, wordt uitgescholden. En als de bikini afzakt, word je verwijderd. Waar komt die weerzin vandaan? Wanneer sloeg de liefde voor borsten om in woede en veranderde lust in angst?

Stella wil het voor zichzelf snappen, maar ook voor de mensen die zo anders op bloot reageren dan zij. In haar zoektocht gaat zij langs bij mensen die een hoop over borsten te vertellen hebben; wetenschappers, biologen, seksuologen, schrijvers, sociologen, filmmakers en andere borstendeskundigen. Ze spreekt voorbijgangers aan, en ook de mensen die achter hun scherm via social media van alles van borsten vinden. Durven zij zich ook in het echte leven over andermans lichaam uit te spreken? In deze special hoopt Stella antwoord op haar vele vragen te vinden, zodat zij nooit meer hoeft te zeggen: sorry voor de tieten!

'Sorry voor de Tieten' wordt geproduceerd door Het Volk.

'Sorry voor de Tieten', woensdag 23 maart om 20.30 uur bij Net5 en op KIJK.nl.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers