Speciale uitzending van 'Jinek' op zondag in teken van Peter R. de Vries

zondag 29 augustus 2021

De aanslag op Peter R. de Vries deze zomer schokte de natie en legde bloot hoe weinig de rechtsstaat is opgewassen tegen dit soort bruut geweld.

Zondag blikt Eva Jinek in een speciale uitzending van 'Jinek 'terug op de moord op Peter R. Vries, en bespreekt ze hoe Nederland verder moet in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit.


Misdaadverslaggever John van den Heuvel doet voor het eerst zijn verhaal en gaat in op zijn eigen situatie. Ook de advocaten van kroongetuige Nabil B. -  Peter Schouten en Onno de Jong - zijn te gast. Samen met misdaadverslaggever Paul Vugts, Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever Saskia Belleman buigen zij zich over de vragen die zo acuut zijn geworden: kunnen rechters, advocaten en journalisten nog veilig hun werk doen? Is het gebruik van kroongetuigen nog te verantwoorden? Wie is de strijd aan het winnen en doet de overheid genoeg?

In verband met de veiligheid van de gasten is deze uitzending op een eerder tijdstip opgenomen en dus niet live zoals gebruikelijk.

'Jinek' is zondagavond eenmalig rond 21.30 uur te zien bij RTL4 en vanaf maandag weer iedere werkdag rond 22.00 uur.


Lees ook:
'Jinek' is terug, vanaf zondag al: 'Kan. Niet. Wachten'
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam
Peter R. de Vries (64) overleden na aanslag

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers