Merel Westrik onderzoekt #FreeBritney in Net5 docu

woensdag 19 januari 2022

''The FreeBritney movement' saved my life'.' Het zijn de woorden van de meest veelbesproken popster van dit moment: Britney Spears. De wereldberoemde zangeres leefde jarenlang een volledig gecontroleerd leven.

Al haar vrijheden worden haar in 2008 ontnomen als ze onder curatele wordt gesteld. Ze is dan 26. Voor alles, van een hamburger halen, tot mogen winkelen, moet ze toestemming vragen aan haar vader. Een situatie die 13 jaar lang voortduurt. Haar fans spelen een cruciale rol in de beëindiging van haar 'gevangenschap'. Zij bundelen hun krachten in de 'FreeBritney movement' en krijgen uiteindelijk het onmogelijke voor elkaar.


In de nieuwe Net5-docu 'Merel Onderzoekt #FreeBritney' gaat Merel Westrik op zoek naar de oorsprong van de movement. Wie zijn de fans achter de 'FreeBritney movement'? Hoe ontstond de beweging? Wat dreef ze en zou Britney vrij zijn geweest zonder hun inmenging? En welke rol hebben zij gespeeld? En durfden ze ooit te dromen dat ze dit zouden bereiken?

Merel reist af naar Los Angeles en ontmoet daar Tess Barker en Babs Grey, twee jonge comédiennes én Britney Spears fans, die tijdens het maken van een podcast ontdekken dat het niet goed gaat met hun idool. Ook ontmoet ze super-fans Kevin en Leanne, die keer op keer met spandoeken naar de rechtbank gaan en aandacht vragen voor haar zaak. En ze volgt Robert, van jongs af aan idolaat van Britney; hij leeft toe naar de dag waarop de rechter met het eindoordeel komt. In Nederland gaat Merel ook het gesprek aan met radio-DJ en groot liefhebber van Britney Spears Domien Verschuuren over het leed dat Britney is aangedaan en het effect van de 'FreeBritney movement'.

'#FreeBritney' is een verhaal over de kracht van social media; over hoe een hashtag, verzonnen door een fan, leidde tot de bevrijding van een superster.

'Merel Onderzoekt #FreeBritney' wordt geproduceerd door Concept Street.

'Merel Onderzoekt #FreeBritney', donderdag 20 januari om 20.30 uur exclusief bij Net5 en op KIJK.nl.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers