Land 22ste seizoen 'Wie is de Mol?' bekend

maandag 15 november 2021

In welk land vindt het 22e seizoen van 'Wie is de Mol?' plaats? Presentator Rik van de Westelaken vertrok met de kandidaten naar de parel binnen de Balkan. Een land met een roerig verleden, waar de sporen van het communisme nog steeds zichtbaar zijn.

Met overweldigende bergketens, een eindeloze kust, uitgestrekte bossen en wonderschone lagunes. Het fascinerende decor van 'Wie is de Mol?' is Albanië. Voor het eerst in de geschiedenis van 'Wie is de Mol?' zijn de kandidaten al tijdens de opnames in augustus bekendgemaakt.Via een livestream vanaf de toen nog geheime locatie heeft AVROTROS heel Nederland de gelegenheid gegeven om live mee te kijken én invloed uit te oefenen tijdens de eerste executie. Kijkers in Nederland hebben via een stemtool een vrijstelling uit kunnen delen aan de voor hen minst verdachte kandidaat. Na het tellen van meer dan 25.000 stemmen, bleek Arno Kantelberg het meest verdacht door de fans. Maar is dat terecht? En wie is het minst verdacht? En wat betekent dat voor het spel? We zien het in de eerste aflevering op zaterdag 1 januari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.
 
De kandidaten van dit seizoen zijn Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma.

‘Niet de Mol’
Nieuw dit seizoen is de online serie ‘Niet de Mol’, gepresenteerd door presentator en oud-kandidaat Splinter Chabot. Op de officiële website van Wie is de Mol? interviewt hij elke zaterdagavond één van de kandidaten die het spel vroegtijdig moet verlaten. De afvallers delen openhartig hoe het is om mee te doen aan het programma, wat ze hebben meegemaakt en geven daar als eerste antwoord op de vraag wat er dit seizoen gebeurt na het zien van het gevreesde rode scherm…

De officiële 'Wie is de Mol?'-podcast
In de geheel vernieuwde 'Wie is de Mol?'-podcast duikt Splinter Chabot ter voorbereiding op zijn online serie in de levens van de 11 kandidaten. Welke karakters gaan er mee op reis? En wat kan er precies opgemaakt worden uit de pleidooien in de livestream? En wat kunnen we van deze groep samen verwachten? Vanaf 20 december biedt Chabot in deze 12-delige serie dagelijks een nieuw portret van één van de kandidaten.

Meer 'Wie is de Mol?'
'Wie is de Mol?' is één van de meest succesvolle crossmediale titels van Nederland. Zo kunnen fans van 'Wie is de Mol?' na de uitzending direct zappen naar 'MolTalk' op NPO 3 voor de live-nabeschouwing met Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen. In het jeugdprogramma 'Mollenstreken' gaat Lavezzi Rutjes wekelijks op zoek naar de Mol en bespreekt hij elke zondag op geheel eigen wijze de aflevering van de avond ervoor. En met meer dan 1 miljoen spelers in de 'Wie is de Mol?'-app zorgt AVROTROS dat familie, vrienden, collega’s, maar ook onbekenden elk jaar weer de zoektocht samen starten om de Mol te ontmaskeren.

De 'Wie is de Mol?'-podcast, vanaf 20 december te downloaden in iedere podcast-app

'Wie is de Mol?', vanaf 1 januari 2022 om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

'MolTalk', vanaf 1 januari 2022 om 21.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3

De online serie ‘Niet de Mol’, vanaf 1 januari te zien bij AVROTROS op wieisdemol.nl

'Mollenstreken', vanaf 2 januari 2022 om 18.45 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers