'Je Zal Het Maar Hebben' komt met een nieuwe presentator en junior versie

dinsdag 16 januari 2024
Foto: BNNVARA - © SimpelZodiak 2024

Na Patrick Lodiers, Ruben Nicolaï, Valerio Zeno, Tim Hofman en Jurre Geluk, gaat Emma Wortelboer 'Je Zal Het Maar Hebben' presenteren.

Geheel in de traditie van het programma, dat om een aantal seizoenen wisselt van presentator.


Hoe is het om als zeventienjarige in een lichaam te zitten dat 136 jaar oud is en mensen je aankijken alsof je van een andere planeet bent? Te leven met meer dan twintig persoonlijkheden die met elkaar discussiëren in je hoofd? Of te lachen zonder dat je gezichtsuitdrukking verandert? Het is een greep van de ziektes en aandoeningen die voorbijkomen in het 23e seizoen van ‘Je Zal Het Maar Hebben’. De een is ermee geboren, de ander kwam het later in het leven tegen. Maar hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen.

Emma: 'Het uitpluizen van de obstakels en complexiteiten die deze mensen ervaren bij voor ons simpele alledaagse handelingen bleek een geweldige ontdekkingstocht. Binnen al deze beperkingen ligt zo veel creativiteit en fantasie. Hun krachtige kijk op het leven vind ik best jaloersmakend.'

Speciale achtste aflevering
Dit 23e seizoen van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ eindigt met een speciale laatste aflevering. Emma gaat met Kris mee op reis. Kris heeft het Ehler Danlos Syndroom en is daardoor afhankelijk van een rolstoel. Dit weerhoudt haar er echter niet van de wereld te zien. In haar eentje reist ze al anderhalf jaar door Europa met de trein. Emma gaat met haar mee op avontuur.

'Je Zal Het Maar Hebben Junior'
Naast het reguliere seizoen van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ verschijnt er voor het eerst ook een junior variant op NPO Zapp. In ‘Je Zal Het Maar Hebben Junior’ ontmoet presentator Raïsha Zeegelaar zestien kinderen met een bijzondere aandoening of ziekte. Onder andere Mads (11) die zonder ogen is geboren, Amelie (13) die vlinderziekte heeft waardoor haar huid als crêpepapier is en Alice (8) die door alopecia nu al helemaal kaal is. Hoe gaan ze om met hun ziekte of aandoening? Wat doen ze als ze gekke blikken op het schoolplein krijgen? En hoe zorgen ze ervoor dat hun aandoening of ziekte het leven niet volledig beheerst?

Raïsha: 'Het was een eer om het eerste seizoen ooit van ‘Je Zal Het Maar Hebben Junior’ te mogen maken. Ik heb allemaal strijders ontmoet die zich niet laten tegenhouden door hun ziekte of aandoening én ook niet door de vooroordelen die ze hierover krijgen van de wereld. Ik vind dat meer dan stoer. Ik kan niet wachten tot heel Nederland kennismaakt met deze toppers.'

'Je Zal Het Maar Hebben' en 'Je Zal Het Maar Hebben Junior' zijn coproducties van BNNVARA en SimpelZodiak.

Het nieuwe seizoen van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ is vanaf woensdag 31 januari wekelijks om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

'Je Zal Het Maar Hebben Junior' is vanaf zondag 11 februari wekelijks om 19.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO Zapp.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers