'Je Huis Op Orde': Viktor Brand helpt gezinnen met opruimen van hun huis

maandag 13 september 2021

In ons leven verzamelen we veel spullen. Veel daarvan is waardevol, maar ook heel veel is rommel en dat maakt niet gelukkig. Denk je eens in dat al jouw spullen overzichtelijk voor je worden uitgestald. Wat heb je echt nodig in huis en wat kan weg?

Viktor Brand en zijn dreamteam helpen gezinnen met het opruimen van hun huis. Zij doen dat door alle spullen, van elke doos tot aan de laatste paperclip, uit huis te halen en alles te sorteren in een grote loods. Het gezin krijgt de opdracht om afscheid te nemen van een groot deel van hun spullen. Vervolgens plaatsen Viktor en zijn team alles geordend en efficiënt terug in het huis. En dat allemaal in één week tijd: 'Je Huis Op Orde'!


In 'Je Huis Op Orde' gaat Viktor Brand samen met zijn dreamteam van specialisten – Eefje Sedee, organizer, Florian Nelemans, ontwerper en meubelmaker, en Quirine Molhuysen, huishoudexpert – op slimme, creatieve en inspirerende wijze aan de slag om huizen van alledaagse gezinnen binnen één week op te ruimen en rigoureus afscheid te nemen van alles wat overbodig is. Een megaklus, maar hun aanpak is bijzonder en confronterend tegelijk. Alle spullen in huis - elk item, elke doos, elke schoenveter, stekker en knuffelbeer - worden tijdelijk verhuisd en uitgestald in een enorme loods waarna Viktor en zijn team het gezin confronteren met de onvoorstelbare hoeveelheid spullen. Het resultaat is verbluffend en voor iedereen ook heel herkenbaar. Want wie wil nou niet een opgeruimd huis?

Viktor Brand: 'Het is ongelofelijk wat een gemiddeld gezin allemaal niet verzamelt. We kwamen bij het ene gezin onder andere 15 mobiele telefoons, 468 computerspelletjes, 550 stiften en 930 kilo kleren tegen. Bij een ander gezin troffen we 24 lege eierdozen, 34 bussen hobbykit, 99 knuffels, 386 speelgoedautootjes en nog veel meer spullen aan. Al deze spullen stallen we uit in een enorme loods van 2000m2. Samen met het gezin kijken we wat er echt nodig is, wat verkocht of gedoneerd kan worden en wat naar de recycling kan. Achter de enorme hoeveelheid spullen schuilen mooie, persoonlijke verhalen. Ik heb vaak een volle agenda, maar als ik even de tijd heb, dan ben ik thuis ook aan het opruimen en bijvoorbeeld een kast aan het organiseren. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. En iedereen heeft wel een kast of een zolderkamer met te veel spullen. Het dreamteam geeft hiervoor praktische tips en adviezen die voor ons allemaal heel nuttig zijn.'

'Je Huis Op Orde' is gebaseerd op het BBC-programma 'Sort Your Life Out' en wordt geproduceerd door IDTV, de producent die onder andere 'VTwonen' maakt.

'Je Huis Op Orde' is vanaf woensdag 13 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers