Chantal Janzen, Ruben Nicolai en Carlo Boszhard in vernieuwde seizoen van 'Oh, Wat Een Jaar!'

vrijdag 27 augustus 2021

Samen met vaste teamcaptains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard neemt Chantal Janzen de kijker weer mee op een trip down memory lane in het nieuwe seizoen van 'Oh, Wat Een Jaar!'.

Iedere aflevering staat in het teken van één specifiek jaartal, met dit seizoen ook recentere jaren zoals 2002 en 2009. In de eerste aflevering keren we terug naar 1994 en worden Ruben en Carlo bijgestaan door het bekendste radio-duo van Nederland: Mattie en Marieke. 'Oh, Wat Een Jaar!' is vanaf zaterdag 28 augustus wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.


Niet alleen Chantal en de teams zijn ondergedompeld in de mode van het betreffende jaar, ook de studio is omgetoverd naar de stijl van die tijd. De teams spelen diverse spellen waarbij de meest memorabele fragmenten, trends en hits van dat jaar voorbijkomen. En dit seizoen spelen we maar liefst drie nieuwe spellen in een deels nieuw decor.

Het eerste nieuwe spel is 'De Tienerkamer'. In de studio is een, compleet in stijl ingerichte, tienerkamer nagebouwd. Chantal stelt open vragen en de teams kunnen de antwoorden vinden in deze, voor het jaar kenmerkende, tienerkamer: posters, kledingstukken, decoratie werkelijk álles wordt uit de kast getrokken.

Daarnaast kruipt Chantal elke aflevering in de rol van nieuwslezeres om een speciaal journaal over het betreffende jaar te presenteren. Ze stelt de teams, die vanaf de woonkamer via een tv het journaal volgen, vragen die betrekking hebben op die nieuwsberichten.

En bij het derde nieuwe spel: 'De Auditie' spelen de teamcaptains en Chantal een beroemde scène na uit een iconische film of serie van dat jaar. Zij weten alleen zelf nog niet welke dat is en lezen de teksten van de autocue. Aan hun gasten de taak te raden om welke film of serie het gaat.

Naast Mattie Valk en Marieke Elsinga komen dit seizoen onder anderen: Rick Brandsteder & Edsilia Rombley, Wolter Kroes & Heleen van Royen, Irene Moors & Patrick Martens, René & Natasja Froger en Fred van Leer & Edson da Graça voorbij. Zij spelen samen met de captains voor de euro's die na de bloedstollende finale verdeeld worden onder hun aanhang in het publiek.

'Oh, Wat Een Jaar!' wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands en is vanaf zaterdag 28 augustus wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers