'Amityville Horror House' zaterdag bij ID

vrijdag 14 oktober 2022

Men zegt dat het grootste spookhuis ter wereld zich bevindt in het Amerikaanse plaatsje Amityville. Toen George en Kathy Lutz er samen met hun drie jonge kinderen in 1975 introkken wisten ze niet wat voor een horror hen te wachten stond.

Een jaar eerder waren in het huis zes leden van een gezin vermoord door de 23-jarige Ronalde DeDeo. Hij was de oudste zoon en verklaarde de opdracht én het wapen gekregen te hebben van een geest. De nieuwe eigenaren kenden het verhaal, maar zeiden niet bijgelovig te zijn.


Daar dachten ze snel anders over. Slechts 28 dagen hielden ze het vol in het huis, omdat ze de ergste en griezeligste zaken meemaakten. Zelfs na hun vlucht hield de ellende niet op. Het verhaal van het horrorhuis was groot nieuws in Amerika en met een boek en diverse films kreeg iedereen erover te horen.

De documentaire 'Amityville Horror House' kijkt terug op dit griezelige voorval met niet eerder vertoond archiefmateriaal en beelden vanuit het huis. Het wordt van commentaar voorzien door enkele vermaarde paranormale onderzoekers en journalisten.

'Amityville Horror House', zaterdag 15 oktober om 22.00 uur bij ID.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers