Ajouad El Miloudi presenteert nieuwe wekelijkse talkshow op NPO 2

maandag 23 augustus 2021

Vanaf 10 september komt de NTR met een nieuwe inclusieve talkshow: 'De Sociëteit' (#DS). Een wekelijkse talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.

Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.


Waarom de naam 'De Sociëteit'?
Vroeger was een sociëteit voor een beperkte groep mensen toegankelijk. We hopen met dit programma een voorbeeld te zijn voor een nieuwe sociëteit, één waar iedereen welkom is.

Wat gaan we zien?
Een weloverwogen mix van politiek, human interest, humor en cultuur.

Waarom Rotterdam?
Rotterdam is de stad van de vooruitgang, jong, bruisend van energie, kosmopolitisch, open. Kenmerken die perfect passen bij 'De Sociëteit'.

Daarom zijn we ook zo blij met de foto’s die kunstenaar Stacii Samidin heeft gemaakt om ons te verwelkomen in zijn stad. Stacii is precies een gast die we graag in 'De Sociëteit' zien langskomen, juist omdat hij in zijn werk mensen open, rauw en zonder oordeel wil laten zien.

Een nieuwe talkshow?
'De Sociëteit' is een nieuw programma met een actuele open kijk op de wereld. Met de start van 'De Sociëteit' houdt 'De Nieuwe Maan' op te bestaan. 10 jaar geleden was er een programma als 'De Nieuwe Maan' nodig, nu is 'De Sociëteit' nodig.

Ajouad El Miloudi: 'Het is voor mij een mooie uitdaging om in een tijd waarin er veel gebeurt en er steeds meer gevoeligheden zijn een veilige omgeving te bieden aan bijzondere gasten om hun verhaal te vertellen. In 'De Sociëteit' is iedereen welkom.'

'De Sociëteit', vanaf 10 september iedere vrijdag om 17.10 uur op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers