Wie is de m/v/x die alles kan? 'Homo universalis' keert terug!

dinsdag 19 maart 2024
Foto: VRT 1 - © VRT 2024

Vanaf zaterdag 30 maart strijden opnieuw 100 enthousiaste kandidaten tegen elkaar in 'Homo Universalis' op VRT 1. Tien weken lang kan je volgen wie de meest uiteenlopende spelletjes overleeft en uiteindelijk de nieuwe Homo universalis wordt.

De iconische locatie, de legendarische luidsprekerstem van Walter Grootaers en de rode luidsprekers zijn gebleven. Nieuw dit seizoen is dat de kandidaten er een extra supporter bijkrijgen in de vorm van de enthousiaste Linde Merckpoel. Zij staat elke aflevering aan de zijlijn om de kandidaten een hart onder de riem te steken of soms ook een schop onder hun kont te geven. En dat leidt tot hartverwarmende, emotionele, maar ook hilarische momenten.


Ook nieuw dit jaar is de doorlopende proef: aan het begin van elke aflevering krijgen de kandidaten een opdracht waar ze de hele uitzending aan kunnen werken. De verliezer van deze opdracht moet helaas ook het spel verlaten. Zo zullen de kandidaten in de eerste aflevering zoveel mogelijk origamivogels moeten vouwen. Degene die op het einde van de aflevering het minst aantal origamivogels heeft gevouwen, ligt er onherroepelijk uit.

Enkele opvallende deelnemers
Aan het begin van de eerste aflevering maken we kennis met Diana, de oudste deelnemer ooit. Ze verovert met haar 92 lentes meteen de harten van de andere kandidaten, maar is ze zo kwiek dat ze zich op het einde ook 'Homo universalis' mag noemen?

Dan is er ook nog Joeri, de tweelingbroer van Jordi, de winnaar van vorig seizoen. Kan Joeri het succes van zijn broer evenaren en zijn titel overnemen? Hij doet er in elk geval alles aan om de titel binnen de familie te houden.

De familie Ranson heeft een gelijkaardig plan. Moeder, zoon én dochter wagen zich samen aan het spel, met maar 1 doel: iemand van hen moet 'Homo universalis' winnen.

Nog een opvallende kandidaat dit seizoen is priester Matthias. Kandidate Amber zorgt voor een bijzonderheid in het spel: zij is zwanger, en dus start 'Homo universalis' eigenlijk met 101 kandidaten. De jongste kandidaat die actief deelnam, was Kas, 17 jaar.

Ook dit jaar doen mensen van alle leeftijden en alle provincies mee aan het spel van hun leven. De provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen zijn het best vertegenwoordigd. Er is ook een kandidaat uit Namen en zelfs iemand die in Barcelona woont.

Wie kroont zich uiteindelijk tot 'Homo universalis'?

'Homo universalis', vanaf 30 maart elke zaterdag om 20.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers