VTM is klaar om ook in 2024 grenzen te verleggen! Ontdek de plannen

dinsdag 16 januari 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

Na een jaar waarin eigen, creatieve formats de wereld veroverden, nieuwe programma's de VTM-kijkers veroverden en Bestemming X de Gouden Roos veroverde, is VTM klaar om ook in 2024 grenzen te verleggen. Gedurfde programmakeuzes en creatieve vernieuwingen gaan hand in hand met beproefde succesprogramma's.

Ook op digitaal vlak kijkt VTM altijd vooruit. In 2019 werd VTM GO dé pionier op vlak van streaming, in 2023 was er de introductie van VTM GO+ en in 2024 staat de volgende innovatie al klaar. VTM GO omarmt namelijk Streamz en wordt zo dé place to be voor alle topcontent in één app.


VTM blijft dit voorjaar vernieuwen en tegen grenzen duwen
VTM blijft dit voorjaar vernieuwen en tegen grenzen duwen. Dat vertaalt zich in het voorjaar van 2024 in gedurfde nieuwe programma’s, creatieve keuzes, verrassende vernieuwingen en beproefde successen, vaak met een nieuwe twist. VTM GO kiest als eerste streamer in Vlaanderen voor een dagelijkse fictiereeks, Blur. VTM brengt ook in primeur Máxima, de prestigieuze fictiereeks met internationale allures over het turbulente leven van de Nederlandse koningin. En meer dagelijkse fictie is er met Milo, waarmee VTM de allereerste muzikale telenovelle lanceerde.

Grenzen verleggen, dat is ook op avontuur gaan. En dat gebeurt letterlijk in Het Onbekende. In deze psychologische game neemt Axel Daeseleire kandidaten mee op een groot avontuur in het buitenland en stelt hen voor de keuze: kiezen ze voor het bekende of het onbekende? Astrid Coppens en Natalia verleggen hun grens bij VTM 2 in ASTRID en NATALIA back to reality. De twee glamoureuze mama’s stappen samen met hun kids uit hun luxeleven om een maand lang het leven van een alleenstaande, werkende mama te leiden. Ook Stephanie Planckaert stapt in de echte realiteit en kijkt in Families XXL bij VTM binnen bij zes kroostrijke gezinnen met minstens vijf kinderen.

VTM doorbreekt dit voorjaar ook de grenzen van plekken die de kijkers anders nooit te zien krijgen. Regi Gaat Trouwen en VTM 2 nodigt iedereen uit om getuige te zijn. De zender volgt het koppel van bij de voorbereidingen tot bij het live huwelijk en geeft nadien de fakkel door aan VTM GO om mee te reizen met Kristel & Regi: The Honeymoon. Bij VTM GO is er dit voorjaar ruimte voor meer ernstige content. In NO CAP: Good Trip, Bad Trip duikt onderzoeksjournaliste Camille Vanuxem onder in een totaal andere wereld, de schimmige wereld van drugs. In Moordzaken: Levenslang gaat justitie-expert Faroek Özgünes vrijwillig de gevangenis in om te praten met criminelen die veroordeeld zijn tot een levenslange opsluiting. 

Ook in wat vertrouwd is, durft VTM nieuwe wegen in te slaan. Een nieuwe host en nieuwe spelregels bepalen het negende seizoen van The Voice van Vlaanderen bij VTM en The Voice Comeback Stage op VTM GO. De loodzware training van Special Forces: Wie Durft Wint speelt zich deze keer niet af in de Marokkaanse woestijn, maar in het weidse Zuid-Afrika. Het jubileumseizoen van Liefde voor Muziek wordt uniek, met negen artiesten uit de voorbije jaargangen die samen op muzikale reis gaan. En ook Boer zkt Vrouw viert een jubileum, want het oer-datingprogramma bestaat 20 jaar. Staf en Mathias Coppens verwelkomen nieuwe duo’s in nieuwe kamers in Code van Coppens. Op vrijdagavond viert VTM z’n 35ste verjaardag met de nieuwe, nostalgische shiny floor show Sing Again, waarin de grootste talenten uit spraakmakende talentenjachten een nieuwe kans wagen. 

 

Bij VTM 2 trekken de Goorissen dit jaar naar Japan in Expeditie Gooris, terwijl vier Vlaamse koppels op huwelijksreis gaan naar een onbewoond eiland in Gestrand in Honeymoon Island. Wie VTM 2 zegt, zegt ook sport. Het voorjaar biedt veel live sport, met de ontknoping van de Champions League, de Croky Cup en natuurlijk ook darts.

Maarten Janssen, channel manager VTM: De VTM-zenders verkeren in topvorm, maar dat houdt ons niet tegen om onszelf te blijven uitdagen. VTM blijft gaan voor vernieuwing en durf, en dat is echt uitzonderlijk. Overal ter wereld plooien commerciële zenders terug op een gekende titel die vaak al jaren loopt gevolgd door een dagelijks praatprogramma. Intussen maakt VTM ook in 2024 nieuwe keuzes en nemen we risico's. In de internationale sector wordt dan ook met bewondering en jaloezie naar VTM gekeken. We trakteren de kijker de komende maanden op heel wat nieuwe programma's die VTM extra smoel geven, maar uiteraard koesteren we ook het beste van wat VTM al te bieden had. Van avontuur in Het Onbekende en Special Forces, over topfictie met De Kraak en Máxima, tot heel veel muziek met The Voice van Vlaanderen, Liefde voor Muziek en de nieuwe shiny floor show ter ere van 35 jaar VTM, Sing Again. Je voelt het: wij hebben er ontzettend veel goesting in.”

Kristine Willems, channel manager VTM 2: “Bij VTM 2 blijven we erin slagen om, naast verslavende live sport als darts en voetbal, entertainende reality met een randje te brengen. Reality die doet lachen, maar ook doet slikken. Zo vormen we de ideale aanvulling op de familieprogramma’s bij VTM. Het is fijn om te zien dat mensen zoals Astrid en Natalia zich inzetten om op een toegankelijke manier een moeilijk thema bespreekbaar te maken en bij de kijker te brengen. En natuurlijk kijk ik ook enorm uit naar het huwelijk van Regi, dat we de hele dag live gaan uitzenden. Die dag wordt heel evenementieel en we prikken bij VTM 2 voortdurend door naar Zuid-Afrika, waar alles zich op dat moment afspeelt. Zo is de kijker er echt bij. Het is fantastisch om te zien hoe Regi ons laat meegenieten van het feit dat hij stapelverliefd is op zijn topmadame Kristel, die we allemaal gaan leren kennen. En toegegeven, hij heeft gelijk ook.” 

VTM GO omarmt Streamz
VTM GO verlegt letterlijk grenzen, want vanaf dit voorjaar is het VTM-platform nog meer dé alles-in-één bestemming voor streamers. Naast het allerbeste entertainment van VTM vinden ook fans van lokale en internationale topfictie er vanaf vandaag hun gading. Zij kunnen via de VTM GO-app in enkele clicks een abonnement nemen op Streamz of hun bestaande Streamz-abonnement koppelen. Zo zullen kijkers vanuit de VTM GO-app moeiteloos kunnen schakelen tussen bijvoorbeeld Code van Coppens bij VTM en Alter Ego, een Streamz Original. Kortom VTM GO blijft pionieren en haar voortrekkersrol binnen het Vlaamse streaminglandschap waar maken. Kijken we nog ééntje? Allez dan.

Calogero Macaluso, directeur Streaming: “VTM GO bereikte vorig jaar meer dan 2 miljoen Vlamingen en 550 000 unieke kijkers per week. Dat bereik benutten we om de straffe lokale en internationale fictie van Streamz extra in de spotlight te zetten. En de kijker wint ook met een verdubbeling in volume aan topprogramma’s en het gemak om dat alles in één app te bekijken. In enkele clicks switch je zo van bijvoorbeeld de Code van Coppens naar Alter Ego en omgekeerd.”   


Lees ook:
VTM viert 35ste verjaardag! Koen Wauters en Julie Van den Steen presenteren nieuwe show 'Sing Again'

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers