VRT MAX lanceert fictiereeks 'De Studio's'

maandag 30 januari 2023
Foto: © VRT MAX 2023

Vanaf vandaag gloednieuw in het aanbod op VRT MAX: 'De Studio's'. Een fictiereeks over 5 vrienden die hun droom najagen: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem.

Allemaal zijn ze op zoek naar erkenning die ze thuis niet krijgen. Hun eerste doel is: meedoen aan een muziekbattle en zo tonen wat ze waard zijn. De reeks wordt gekleurd door jonge, onbekende acteurs die ook muzikaal getalenteerd zijn in het echte leven. Dat maakt 'De Studio's' tot een authentiek verhaal, met een exclusieve soundtrack.


Bij 'De Studio's' vinden ze een plek waar ze een ruimte kunnen huren, elkaar aanmoedigen, een plek waar ze kunnen ontsnappen aan hun thuissituatie. Ze kunnen vluchten uit de wereld van elke dag en hun frustraties uiten. Maar het is ook een plaats waar hun vriendschappen op de proef worden gesteld en verleidingen al of niet worden weerstaan... Hoe ver gaan ze voor hun erkenning in de muziek? Zullen ze hun grenzen overschrijden om de top te bereiken? En blazen ze hun vriendschap hiervoor op?

Streetcasting voor ruwe diamanten
'De Studio's' werd geschreven en geregisseerd door Sarah Kasmi. Sarah verzorgde ook de casting. Ze koos bewust niet voor jonge bekende acteurs, maar deed aan streetcasting:

Sarah Kasmi: 'Talent en drijfveer staan op nummer één en zeggen meer dan een schooldiploma. Daarom kies ik er in verschillende van mijn projecten voor om met onbekende acteurs van diverse culturele achtergronden te werken: ruwe diamanten die barsten van talent. In het geval van De Studio's hebben elk van onze jongeren zelf een passie voor muziek en brengen ze hun eigen ervaringen mee naar de reeks. Die inbreng is onbetaalbaar.'

De hoofdrollen worden vertolkt door Ahmed Bouchama Sabar, Frederique Figah, Metouka Vlasbom en Ilias Ennahachi. Ook Martha Madueke, Mohamed Alem, Roshan Nazari, Lima Kas, Claude Deeklo, Brigitte George, Loise Koné, Younes El Amrioui, Freek Meeusen, Souleymane Manzo, Chahid Doudah, Zaynah Salhi en tweeling Levi en Mathias Köhne zijn te zien in de reeks. Daarnaast spelen Clara Cleymans, Koen Van Impe, Guido De Craene en Bas Van Weert een rol.

Ook muzikanten in het echte leven
Wat deze serie zo bijzonder maakt is dat de acteurs in het echte leven ook zangers en zangeressen zijn en ze dus de muzikale ambities delen die hun personages ook hebben. Ze schreven speciaal voor 'De Studio's' eigen nummers die vervolgens geproduceerd werden door Jeroen de Pessemier van De Subs. Elke eindgeneriek in de reeks draagt zo een exclusieve track: 'Ik vlieg' (Sabar, Martica, Metouka, Zed), 'Haai' (Zed 50), 'Into u' (Manzo), 'Rondjes draaien' (Metouka), 'Self centered bitch' (Martica, Hazel Aylin Feizula, Zed, Metouka), 'Wild arp' (Jeroen De Pessemier) en 'Mijn traject' (Ploko).

'De Studio's' is een coproductie van MovieBankProductions en VRT MAX in samenwerking met Amazon Prime Video. De reeks kwam tot stand met de steun van het VAF/Innovatiefonds van de Vlaamse Regering en de Flanders Tax Shelter maatregel van de Vlaamse overheid.

'De Studio's', vanaf nu beschikbaar op VRT MAX.

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers