Vliegen als een vogel of je eigen kermisattractie besturen: dromen mag weer in 'De Droomfabriek'!

dinsdag 23 januari 2024
Foto: VRT1 - © VRT 2023

Dromen mag weer! Want vanaf 3 februari is 'De Droomfabriek' er weer op VRT 1. Elke zaterdag maken Gloria Monserez en Bart Peeters live de dromen van heel Vlaanderen waar.

Iedereen droomt
Het is wel duidelijk dat iedereen droomt: Bart en Gloria kregen meer dan 10.000 inzendingen binnen, en daar zaten pareltjes van dromen tussen. Ze kozen er de mooiste, de mafste en de meest hartverwarmende uit, en die maken ze vanaf 3 februari waar.


Acht afleveringen lang slepen Bart en Gloria helikopters, olifanten, wedding planners en doedelzak-ensembles aan – allemaal voor de goeie zaak. Het resultaat daarvan zie je in ontmoetingen en reportages die bol staan van emotie, positiviteit, en verwondering. Want achter die dromen zit vaak een klein, soms een groot, maar altijd een tot de verbeelding sprekend verhaal dat het vertellen waard is.

Zo droomt Kathleen ervan om de lucht in te gaan met een vlucht ganzen. De 11-jarige Thibaut is zot van kermis en wil het allerliefst zelf foorkramer worden, terwijl Nicolas eens een vol Sportpaleis wil entertainen. Vaak weten de dromers zelf van niks, en is het hun dochter, partner of boezemvriend die ons een hartewens influisterde.

Gloria Monserez: 'Het magische aan 'De Droomfabriek' is dat je een beetje geluk in het rond kan strooien. Als iemand naast je staat en zegt 'Dit is de mooiste dag van mijn leven' dan is mìjn dag ook gemaakt .'

Bart Peeters: 'Wij regelen wat niemand anders voor jou kan fixen. De goodwill die wij krijgen is enòrm. Het woord 'Droomfabriek' opent zowat alle deuren.'

With a little help.. van heel Vlaanderen
Dat doen ze trouwens niet alleen: bekend Vlaanderen leverde maar wat graag de volle medewerking bij de vervulling van jullie wensen. Bovendien krijgen Bart en Gloria elke week de hulp van een enthousiaste Maaike Cafmeyer: zij zal op haar onnavolgbare manier oproepen van kijkers verwezenlijken waarbij de hulp van heel Vlaanderen nodig is. Bart en Gloria spelen met haar een extra troef uit, want 'De Droomfabriek' is er niet alleen voor de dromers, maar ook voor de mensen die graag zelf eens iemand blij willen maken.

Een vleugje nostalgie
Kijkers die al langer meegaan (no offense), zullen wel wat subtiele knipogen naar vroeger opmerken. De titel en baseline van 'De Droomfabriek' blijft hetzelfde: dromen mag weer! Enkele sterkhouders keren terug, zij het in een nieuw jasje. Mr. Droomfabriek Bart Peeters wisselt zijn oversized nineties kostuumvesten in voor een meer hedendaagse outfit, en ook voor de iconische beertjes mag je dat 'nieuw jasje' letterlijk nemen: dankzij de negentienjarige Elly – die een bijzondere droom instuurde - krijgen 'De Droomfabriek'-beertjes een nieuwe look. Ook de interactie met het publiek blijft een vaste waarde in 'De Droomfabriek': elke week maakt een willekeurige kijker kans op een prijs om bij weg te dromen.

Een avond voor het hele gezin
Het loont de moeite om op zaterdagavond meteen na 'Het Journaal' al voor televisie te gaan zitten. Want 'De Droomfabriek' gaat live in twee delen. Aan het begin van de avond krijg je als kijker al een vooruitblik naar de rest van de show. Bart en Gloria treffen de laatste voorbereidingen voor een straffe stunt, Maaike lanceert een oproep waarbij jouw hulp nodig is, we ontdekken samen de centrale gast en welke dromen er in vervulling zullen gaan. Met een mix aan warme human interest en humor, zal elke kijker zich dadelijk thuis voelen in het programma.

Tijdens de live uitzending zal je ook kunnen meespelen en -dromen met alles wat er in de studio gebeurt. Ook doorheen de week krijg je regelmatig (online) updates over 'De Droomfabriek'-deelnemers en hun dromen. Wie weet word je zelf nog wel een van onze dromers?

'De Droomfabriek' is een programma van De chinezen voor VRT 1.

'De Droomfabriek', vanaf zaterdag 3 februari om 19.45 uur (deel 1) en om 20.30 uur (deel 2) ​ VRT 1 en VRT MAX.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers