Vanaf vrijdag is Play Crime dé place to be voor liefhebbers van het crimegenre

donderdag 18 januari 2024
Foto: Play Crime - © Play Media 2023

De kersverse zender Play Crime, die morgen wordt gelanceerd, biedt een mooie mix van true crime, crimeseries -en films. Naast de populaire crimereeksen is er uiteraard ook ruimte voor nieuwe crimecontent op de zender.

Annick Bongers – programmadirecteur Play: 'Play heeft de afgelopen jaren steeds sterk ingezet op crime, het is al lange tijd één van de sterkhouders binnen ons aanbod. De tijd was dus zeker rijp om al onze populaire crimecontent te bundelen binnen een gloednieuwe zender. Het is dan ook met de nodige trots dat we vandaag Play Crime lanceren, de eerste volwaardige crime zender in Vlaanderen. Bij Play Crime is er ook de nodige ruimte voor nieuwe crimereeksen, true crime en films, naast onze bekende crimeklassiekers. De liefhebbers van het genre zullen bij Play Crime dus zeker hun gading vinden.'


Play Crime opent op vrijdag 19 januari om 20.30 uur met 'The Thing About Pam', een reeks gebaseerd op waargebeurde feiten met Renée Zellweger en Josh Duhamel in de hoofdrol. Vrijdag, zaterdag en zondag staat er steeds een dubbele aflevering gepland om 20.30 uur.

Van maandag t/m donderdag trakteert Play Crime de kijker van 18.30 tot 22.30 uur telkens op True Crime, met nieuwe seizoenen van 'Snapped', 'Criminal Confessions', 'World Most Evil Killers' en de nieuwe reeks 'The Real Murders of Orange County'.

Op vrijdag staan er in prime time beklijvende 'true crime'-documentaires gepland over bekende en minder bekende cases zoals onder meer Oscar Pistorius, Casey Anthony, Beverly Allit en Nathasha Kampush. ​ Zaterdag en zondag staan garant voor een dubbele portie crimefilms. Op zaterdag films die steeds gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, zoals 'The Happy Face Killer', 'Swindler Seduction' en 'The Gabby Petito Story'. Op zondag kiest Play Crime dan weer voor televisiefilms, thrillers en detectives zoals 'Aurora Teagardens Mysteries'.

Naast herhalingen van deze reeksen en films zullen ook de klassieke crimereeksen van Play5 en Play6 zoals 'Cold Case' en 'CSI' te bekijken zijn op Play Crime.

Play Crime krijgt als crime zender een eigen plek naast Play4, Play5, Play6 en Play7 en is vanaf 19 januari om 20.30 uur te bekijken via GoPlay, kanaal 21 bij Telenet en kanaal 62 bij Proximus.


DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers