Streamz lanceert trailer van nieuwe spin-off reeks 'Frakke & Jempie'

woensdag 26 juli 2023
Foto: © Streamz 2023

Fans van 'De Zonen van Van As', niet getreurd. Na vijf televisieseizoenen en een succesvolle bioscoopfilm is het verhaal van eeuwige buddies 'Frakke & Jempie' nog niet afgelopen.

Integendeel, het populaire duo is letterlijk een eigen leventje beginnen leiden. In acht afleveringen trachten deze twee beste maten op leeftijd samen een garage uit de grond te stampen. De komische short-format reeks 'Frakke & Jempie' met topacteurs Carry Goossens en Peter Van den Eede zal vanaf 10 augustus 2023 op Streamz verschijnen.In de trailer zien we hoe 'Frakke & Jempie' hun eigen garage kopen. Een groezelige en gedateerde werkplaats vol rommel. Voor een buitenstaander lijkt het niets bijzonder maar voor het duo is het een droom die werkelijkheid wordt. Ze zijn eindelijk hun eigen baas en hoeven aan niemand nog verantwoording af te leggen, behalve aan elkaar. Vanaf dag één loopt het echter al meteen fout: ze hebben de zaak niet gekocht van de eigenaar maar van de malafide huurder die intussen met de noorderzon én hun centen vertrokken is. Deze tegenslag zet hun samenwerking instant onder hoogspanning. Frakke wil niet nòg meer geld kwijt geraken en gooit de handdoek in de ring. Jempie begrijpt niet dat hij bij een eerste tegenslag al opgeeft. Zo zijn ze vertrokken voor een avontuurlijk parcours langs veel problemen, misverstanden, ambras en gezever. Maar aan het einde van de rit blijft één ding overeind: hun vriendschap.

Frakke, gespeeld door Carry Goossens ('Onderhuids', 'Zeppos - Het Mercatorspoor'), is een wat norse, introverte man die bekendstaat om zijn gierigheid en achterdocht. Maar hij is altijd eerlijk en oprecht. Jempie, gespeeld door Peter Van den Eede ('De Gebroeders Schimm', 'Glad IJs'), is een extraverte, opportunistische charmeur die niet van zijn eerste leugen gestorven is. Hij is van mening dat geld moet rollen, vooral als het niet van hem is. De vriendschap tussen Frakke en Jempie is een bijzondere bromance: twee ruwe bolsters die vastgeroest zitten in hun eigenzinnige denken en doen maar zich onder elkaar toch kwetsbaar durven opstellen.

De komische short-format reeks 'Frakke & Jempie' is een productie van R.V. Productions. In de hoofdrollen zie je komische duo Carry Goossens en Peter Van den Eede schitteren. Nieuwe personages worden vertolkt door o.a. Barbara Sarafian en Katelijne Verbeke. Maar ook oude bekenden zoals Jaak Van Assche duiken op.

De achtdelige comedyreeks zie je vanaf donderdag 10 augustus in boxset op Streamz. Leuk weetje voor de trouwe fans: vanaf diezelfde dag bekijk je ook de 'Zonen van Van As – De Cross' op Streamz.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers