Streamz komt dit voorjaar elke twee weken met nieuwe Vlaamse titel

woensdag 31 januari 2024
Foto: Streamz - © Het Konijn 2023

Streamz kondigt vandaag zijn voorjaarsprogramma voor 2024 aan, gevuld met een boeiende mix van fictie, documentaires, humor en reality. De Streamz kijker zal zich ook dit jaar tegoed kunnen doen aan het beste van eigen bodem en hoogwaardige internationale producties.

Met een diepgeworteld geloof in de kracht van lokale verhalen, blijft Streamz investeren in Vlaamse content. In 2024 verschijnt er elke twee weken een nieuwe Vlaamse reeks op Streamz, waaronder maar liefst 6 nieuwe lokale fictiereeksen, 6 vervolgseizoenen van Vlaamse fictiereeksen en elke maand een nieuwe stand-up comedy show.


Dit voorjaar op Streamz heel wat nieuwe fictie zoals de Streamz Original ‘Styx’ en vervolgseizoenen van succesreeksen zoals ‘Billie vs Benjamin’, ‘Nonkels’ en de VRT-reeks ‘Onder Vuur’. Later dit jaar komen er nog heel wat nieuwe series aan. Daarvan licht Streamz al een puntje van de sluier op met aankondigingen zoals de Streamz Original ‘Kameleon’ geschreven door Kristof Hoefkens (‘Spitsbroers’, ‘Geldwolven’) en Malik Mohamed (‘Dertigers’) en de Streamz Original ‘Moresnet’ met Boris Van Severen (‘Een Goed Jaar’, ‘Skunk’) in de hoofdrol.

Naast fictie zet Streamz ook volop in op straffe documentaires, met dit voorjaar een focus op bloedstollende true crime. Zo zijn er nieuwe cases van de docureeks ‘True Crime Belgium’ en vergeten schandalen uit de Belgische geschiedenis met de Streamz Original docureeks ‘Bad Bad Belgium’ in een unieke animatiestijl. En er komt ook een nieuw seizoen van de sensationele Streamz Original documentaire ‘Chasing Beauty’.

Dit jaar zal de Streamz abonnee ook weer de beste reality reeksen kunnen bingen. Streamz kondigt aan dat er een tweede seizoen van ‘Belgium’s Next Top Model’ aankomt, waarvoor deelnemers zich vanaf vandaag kunnen inschrijven.

Eerder kondigde Streamz al aan dat er in 2024 elke maand een nieuwe Vlaamse stand-up comedy show te zien zal zijn. Shows van onder andere Joost Van de Casteele, Xander De Rycke, Han Solo en Amelie Albrecht. Ontdek in het overzicht hieronder wat de eerstvolgende comedy shows zijn om de Streamz kijker van een dosis humor te voorzien.

Tenslotte komen er ook heel wat internationale top titels aan zoals ‘The Regime’ met Kate Winslet en Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, een nieuw seizoen van het gelauwerde ‘True Detective’, een tweede prequel op ‘Yellowstone’ genaamd ‘1883’, de nieuwe reeks ‘Sexy Beast’, het nieuwe seizoen van ‘Halo’, de Amerikaanse reality show ‘Are You the One?’ en de in Vlaanderen nog nooit eerder vertoonde reeks ‘Super Pumped: The Battle for Uber’ over de opkomst en val van de CEO van Uber, gespeeld door Joseph Gordon-Levitt.

Straffe fictie, docu's en reality van eigen bodem

'True Crime Belgium'
Vanaf 4 januari 2024 elke maand een nieuwe case

Eind december 2024 kondigde Streamz al aan dat er nieuwe cases van de documentaire reeks ‘True Crime Belgium’ te zien zouden zijn. De driedelige special rond de zaak Hans Van Themsche is sinds 4 januari 2024 te zien op Streamz. Er zullen dit jaar nog vijf nieuwe zaken belicht worden in de Vlaamse true crime reeks.

De eerstvolgende aflevering is ‘True Crime Belgium: Liefde in Wanhoop’, die vanaf 8 februari 2024 te zien is op Streamz. Op 26 december 2018 treft de papa van de 6-jarige Ryan zijn zoontje levensloos aan op de bodem van het bad dat met bloedwater was gevuld. Na onderzoek blijkt dat zijn moeder, Tamara Nuijts, haar eigen zoontje heeft vermoord. Het gebroken gezin vierde twee dagen eerder nog samen kerstavond.

'Hidden Assets' – seizoen 2
Vanaf 11 januari 2024

In het nieuwe seizoen van de politiethriller ‘Hidden Assets’ stapt Bibi Melnick (Simone Kirby) naar het Criminal Assets Bureau in Ierland met informatie over de terreuraanslagen en doet hen een aanbod. De nieuwe team lead Claire Wallace (Nora-Jane Noone) en de Belgische speurder Christian de Jong (Wouter Hendrickx) doen ondertussen onderzoek naar een internationale politieke samenzwering.

In het tweede seizoen van de Iers-Belgische reeks zien we opnieuw Simone Kirby (‘His Dark Materials’) samen met Wouter Hendrickx (‘Alter Ego’) in de hoofdrol. Andere Vlaamse bekende gezichten in de reeks zijn onder andere Gilles De Schryver (‘Albatros’), Steve Geerts (‘Chantal’), Caroline Stas (‘Geldwolven’) en Bert Kettermans (‘Binti’) die ook al in het eerste seizoen te zien waren. Maar ook nieuwe gezichten zoals Eva Kamanda (‘Dansaertvlamingen’), Natali Broods (‘Assisen’), Yemi Oduwale (‘Dertigers’), Arend Pinoy (‘2DEZIT’), Valentijn Dhaenens (‘WIL’) en Teli Jalloh (‘3FF’).

Ook achter de schermen zijn er Belgische makers die meegewerkt hebben aan de reeks waaronder regisseur Kadir Ferati Balci ('Storm Lara').

'Styx'
Vanaf 2 februari 2024

In deze misdaadreeks met horrortwist volgen we de corrupte politieagent Raphaël Styx (Sebastien Dewaele) die moet omgaan met de vervreemding van zijn eigen familie. Na een achtervolging wordt hij neergeschoten en spoelt hij 's ochtends aan zonder polsslag. Leeft hij nog? Krijgt hij een tweede kans?

De reeks heeft een indrukwekkende ensemblecast bestaande uit bekende acteurs en opkomende talenten. In de hoofdrollen vinden we Sebastien Dewaele ('Eigen Kweek'), Koen De Bouw ('Alter Ego'), Werner Kolf ('Patser'), Loes Haverkort ('Moedermaffia'), Aimé Claeys ('1985'), Dahlia Pessemiers-Benamar ('Assisen'), Wim Willaert ('Eigen Kweek') en Anemone Valcke ('De Twaalf'). Daarnaast zien we ook Jul Goossens ('De Twaalf'), Lilith Pas ('wtFOCK'), Imani De Caestecker ('De Dag'), Yassine Ouaich ('Déjà Vu - Alles is Voorbestemd'), Elena Missiaen, Serge-Henri Valcke ('Onder Vuur'), Evgenia Brendes ('Mocro Maffia'), Lien Wildemeersch ('Beau Séjour'), Alix Konadu ('Familie'), Mustaf Ahmeti, Anna-Marie Missoul ('Chantal') en Wennie De Ruyck ('Zeevonk').

'Styx' werd geschreven door Michel Sabbe ('Spitsbroers' en 'Vermist') en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Bavo Dhooge. De regie is in handen van Jeroen Dumoulein ('Chantal' en 'Gent West'). ‘Styx’ is een productie van Eyeworks en Streamz. De reeks zal op 1 februari in première gaan op Filmfestival Oostende, de badstad is eveneens het decor van de reeks. Vanaf 2 februari is de reeks te zien op Streamz.

'Het Onbekende'
Vanaf 8 februari 2024

In 'Het Onbekende', een nieuwe avontuurlijke afvalrace bedacht door de makers van 'De Verraders', neemt Axel Daeseleire een groep kandidaten mee op reis. Tijdens hun avontuur worden ze voortdurend voor blok gezet en moeten ze kiezen tussen ‘het bekende’ of ‘het onbekende’. Het spel kan op elk moment een onverwachte wending nemen, waardoor de emoties hoog oplopen. Wie durft te kiezen voor de onbekende weg in een avonturenprogramma waarbij niemand weet wat de regels zijn? En wat levert het meeste op: bekend of onbekend? Uiteindelijk gaat slechts één iemand naar huis met de geldprijs.

'Het Onbekende' is vanaf 8 februari 2024 volledig te bekijken op Streamz en later wekelijks op VTM.

'Xander De Rycke – Dit Terzijde'
Vanaf 8 februari 2024

Middenin zijn sabbat, wou Xander De Rycke toch graag een avond spenderen op het podium. Hij wou terug de connectie met een publiek opzoeken door een paar verhalen te vertellen en wat observaties te delen. En met wat geluk, ook enkele grappen vertellen. Hij dacht zijn meest narcistische special tot nu toe gemaakt te hebben, maar wat blijkt? Voor velen was het uiteindelijk de Xander De Rycke show die het dichtst bij huis raakte. Dan zou het zonde zijn om die avonden verloren te laten gaan aan de tijd. De show is opgenomen, opgeblonken en kreeg de titel 'Dit Terzijde'.

'Bad Bad Belgium'
Vanaf 22 februari 2024

De driedelige Streamz Original 'Bad Bad Belgium' duikt in de donkerste krochten van de Belgische geschiedenis om er drie vergeten schandalen terug boven te halen. De unieke collage-animatiestijl loodst je langs Belgische atoombommen, West-Vlaamse vakantieparadijzen en Limburgse XTC. Met de stemmen van Liesa Van der Aa ('De Dag'), Gene Bervoets ('Knokke Off') en Peter Van den Begin ('De Twaalf').

De vernieuwende documentairereeks behoort tot de officiële selectie van Filmfestival Oostende 2024 en ging er in avant-première op 30 januari.

'Billie vs Benjamin – seizoen 2'
Vanaf 7 maart 2024

In het tweede seizoen van ‘Billie vs Benjamin’ zijn de rechtse Benjamin (Ward Kerremans) en linkse Billie (Charlotte Timmers) hoogzwanger! Maar ze botsen op een mijnenveld van beslissingen: multiculturele buurt versus pittoresk dorp? Uitwasbare luiers of wegwerp? Plastic of houten speelgoed? De tweestrijd wordt alleen maar ingewikkelder door de uitgesproken meningen van meter Marie (Joke Emmers) en peter Tommy (Jeroen Perceval). Maar het leven neemt pas echt een dramatische wending wanneer Benjamin, die nog maar pas slachtoffer werd van zinloos geweld, zijn woede richt op enkele jongeren in hun buurt.

Verder keren ook Mieke De Groote (‘Onder Vuur’, ‘Kom Hier dat ik U Kus’) en Frank Focketyn (‘Mijn Vader is een Saucisse’, Het Eiland’) terug als de ouders van Benjamin.

Vanaf 7 maart 2024 is het nieuwe seizoen volledig te zien op Streamz. Later te zien op VTM.

'Han Solo – Retro'
Vanaf 7 maart 2024

Han Solo keert in zijn nieuwe show 'Retro' terug naar zijn roots. De komische meesterverteller wil instaan voor de bescherming van onze Vlaamse levenswijze. De dolgedraaide Vlaming is de weg kwijt. Nu ook het platteland en alle senioren social media en andere apps ontdekt hebben, is de tijd rijp om orde op zaken te stellen. Tijd voor rust, tijd voor actie, tijd voor een nieuwe old-school-wind, tijd voor Han Solo. Steeds met een knipoog, steeds scherp en kritisch, maar vooral grappig.

'Northern Lights'
Vanaf 14 maart 2024

'Northern Lights' vertelt het verhaal van twee rouwende vreemden, Lloyd (Stephen Jones) en Áine (Elva Trill). Hun werelden komen samen wanneer Lloyd opmerkt dat Áine op de Grattan-brug staat, volledig doorweekt, veel langer dan normaal lijkt. Uit vrees voor het ergste en gedreven door zijn eigen verleden besluit hij in te grijpen. Een reeks onthullingen, bekentenissen, geheimen en leugens volgt terwijl we ons verdiepen in de buitengewone, alledaagse levens van Lloyd en Ainé in Dublin. Ook hun respectievelijke partners, Denise (Jennifer Heylen) en Seán (Jay Duffy) leren we beter kennen. Door de verschillende relaties te volgen, beginnen we te begrijpen wat onze twee hoofdpersonen heeft gebracht naar de plek waar ze nu zijn, zowel fysiek als emotioneel. Door heen en weer te springen in de tijd tussen het heden en het verleden wordt al snel duidelijk dat beide personages te maken hebben met een groot verdriet en tragedie in hun leven.

Eerlijk en oprecht met momenten van ontwapenende humor en vreugde, verkent de Iers-Belgische serie 'Northern Lights' hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn te midden van tragedie, en is het bovenal een verhaal over hoop. Hoofdrolspeler Stephen Jones heeft de reeks ook geschreven. De regie was in handen Anthony Schatteman (‘2DEZIT’, ‘Panna’), Tom Hall (‘Modern Love’) en Ruth Meehan (‘The Bright Side’).

'De Harde Kern'
In april 2024

“F*ck de media”: dat is het algemene credo binnen de harde kernen van de Belgische voetbalclubs. Met journalisten wordt niet gepraat, want die zijn alleen maar geïnteresseerd in verhalen van gratuit geweld en hooliganisme. Het mag dus een wonder heten dat Johannes Faes (beter gekend als Tourist leMC) tot binnen de harde kern geraakte van clubs zoals Antwerp, Anderlecht, KV Mechelen of Charleroi.

De ontbrekende schakel is Chino, een Antwerp Casual die het contact met de verschillende supportersgroepen verzorgde. Als ongewoon duo van ‘zachte’ en ‘harde’ supporter gaan ze, elk vanuit hun eigen invalshoek, in gesprek met de leiders van de harde kernen en bieden ze ons een ongekend inzicht. ​

Zonder het geweld en de harde meningen goed te keuren, probeert Tourist te begrijpen wat de diepe kloof tussen hard en zacht voedt. Door te luisteren naar de motieven, de uitdagingen en de vooroordelen biedt ‘De Harde Kern’ de kans om de complexiteit van deze subcultuur te doorgronden.

Een documentaire die uitnodigt om verder te kijken dan oppervlakkige percepties en de menselijkheid binnen de harde kern te ontdekken.

'Nonkels' – seizoen 2
In april 2024

In het tweede seizoen van de succesreeks 'Nonkels' rommelt het in de drie huishoudens van de West-Vlaamse broers Persyn. Innocent wordt verliefd, Willy krijgt genadeloze concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert onder de plak van Carine vandaan te kruipen. Dit zet het huwelijk van de nonkels op springen.

Jelle De Beule (‘Liefdestips aan Mezelf’), Rik Verheye (‘De Bende van Jan De Lichte’) ​ en Wim Willaert (‘Styx’) geven opnieuw gestalte aan de nonkels. Isabelle Van Hecke (‘Onder Vuur’), Emilie De Roo (‘De Twaalf: De Assepoestermoord’) en Blaise Afonso zijn hun wederhelften. Ook Silke Thorrez (‘Chantal’) en Manu Van Acker (‘Onder Vuur’) zijn weer van de partij, samen met nieuwkomer Assa Sylla (‘Skam France’). Wim Opbrouck (‘Chantal’) krijgt een grotere rol toebedeeld als de baas van Tuincentrum Van Eeden.

Vanaf april 2024 zal het volledige nieuwe seizoen beschikbaar zijn op Streamz. Later verschijnt de reeks wekelijks op Play4 en GoPlay.

'Amelie Albrecht – Zwaar Leven'
In april 2024

De afgelopen jaren waren een rollercoaster voor comedian Amelie Albrecht. Haar comedy-carrière schoot als een raket in de lucht, met uitsluitend uitverkochte shows en veel opdrachten voor televisie. Ze wordt om de haverklap herkend op straat en krijgt spontaan goodies aangeboden als influencer. Dàn heb je het wel gemaakt zeker. Haar vrienden waarschuwen haar: 'Zie maar dat je niet arrogant wordt!'. Maar dat zal haar niet overkomen: dat was ze al.

Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave. Amelie toont graag aan hoe zwaar het leven wel niet kan zijn.

Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort. ‘Zwaar Leven’ is de eerste zaalshow van Albrecht en is vanaf april 2024 te bekijken op Streamz.

'Chasing Beauty' – seizoen 2
In juni 2024

Het tweede seizoen van de documentairereeks 'Chasing Beauty' duikt opnieuw in de wereld van schoonheid en het ideaalbeeld dat vaak wordt gedreven door social media en trends. Er blijven gevaarlijke 'trends' opduiken zoals 'legging legs' en de terugkeer van 'heroin chique'. De documentaire onderzoekt de impact van social media waarom we na jaren van bodypositivity, vooral vrouwen nog steeds afrekenen op hun figuur, gewicht en maat.

Regisseur en documentairemaker Cheeru Mampaey richt daarom opnieuw de camera’s op jonge vrouwen en mannen die het geluk zoeken in een operatie. Waarom kiezen deze vrouwen en mannen voor esthetische chirurgie en hoe groot is het stigma? En wat als je spijt hebt na een grote ingreep? In dit nieuwe seizoen volgen we ook enkele mensen die de klok willen terugdraaien na plastische chirurgie. Aan de hand van hun ervaringen, afgewisseld met inzichten van verschillende experten, krijgt de kijker heel wat stof tot nadenken.

'Onder Vuur' – seizoen 3
Voorjaar 2024

Na het verlies van Nina (Alessia Sartor) en het vertrek van Orlando (Louis Talpe) is de komst van vier jonge, nieuwe brandweermensen de redding voor het noodlijdende Post Oost. Postoverste Dominique (Lien De Graeve) krijgt als opdracht de twee ploegen van dit ‘nieuw samengesteld gezin’ te doen draaien als een geheel, maar de ontsporende Tom (Aimé Claeys) en een onverwachts bezoek zetten de onderlinge spanningen nog meer op scherp. Wanneer een gevaarlijke interventie bij een invloedrijke Oostendse ondernemer misloopt, stelt die alles in het werk om Dominique en de kazerne ten val te brengen. Ondanks hun persoonlijke problemen, zal Post Oost een ploeg moeten vormen om de storm te trotseren. Een uitdaging die alleen maar groter wordt wanneer er zowel bij de oude als de nieuwe garde lijken uit de kast beginnen vallen.

De nieuwe brandweermensen zijn de alleenstaande moeder Cassia (Anushka Melkonian), strikte adjudant Pieter (Vincent Van Sande), topchauffeur Nouri (L'Hamiti Izzy Ismael) en tattoo-artieste Jade (Ellen Sterckx).

De eerste twee seizoenen van de VRT-reeks ‘Onder Vuur’ zijn nu al te bekijken op Streamz. Dit voorjaar is het derde seizoen volledig te bingen op Streamz en later wekelijks op VRT1 en VRT Max.

'Kameleon'
In 2024

In de komische dramareeks ‘Kameleon' proberen vier jeugdvrienden te ontsnappen uit de wijk in Antwerpen waar ze zijn opgegroeid; een wijk waar kansen niet talrijk zijn en waar heel wat jongeren kiezen voor de ‘get rich fast’-optie van drugscriminaliteit. Daaraan ontsnappen blijkt niet zo evident te zijn. De flamboyante dagdromer Chris (Noa Tambwe Kabati) wil een carrière als acteur. Maar doorbreken wil ‘m maar niet lukken. Ligt dat aan zijn huidskleur, aan een gebrek aan kansen, aan zijn inzet of suckt hij gewoon? Hoeveel tegenslagen hij ook kent, Chris geeft niet op, net als zijn jeugdvrienden Kofi (Namzoya Abdulwahid) - die muzikant wil worden -, Blackson (Tama Theophore Kabeya) en Tina (Britt Hellinx). De vier noemen zichzelf ironisch 'de Kameleons', een dier dat zich moeiteloos kan aanpassen aan zijn omgeving.

Het scenario van de nieuwe Streamz Original werd geschreven door acteur en danser Malik Mohammed ('Dertigers') en scenarist Kristof Hoefkens ('Geldwolven'). De regie is in handen van de Nederlander Safi Graauw ('Koeriers') en het Vlaamse talent Michael Abay ('Klette'), die hiermee hun eerste grote fictiereeks realiseren. 'Kameleon' is een co-productie van Streamz en De Mensen.

'Belgium’s Next Top Model' – seizoen 2
In 2024

Vandaag kondigt Streamz officieel aan dat er een volgend seizoen komt van ‘Belgium’s Next Top Model’. In de reality reeks gooiden 20 modellen zonder professioneel contract alles in de strijd om de titel van ‘Belgium’s Next Top Model’ te veroveren. Gilles V. won de titel, een covershoot voor het modeblad Marie Claire én een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt.

Dit jaar is het aan nieuwe beginnende modellen om het beste van zichzelf te tonen voor de jury en hun droomcarrière na te jagen. Wie wil, kan zich vanaf nu inschrijven voor het nieuwe seizoen via www.bntm.be

'Moresnet'
In 2024

Na de dood van zijn vader keert Ben Schotz (Boris Van Severen), een man getekend door zijn verleden, terug naar zijn geboortedorp Moresnet. Samen met zijn jeugdvrienden, waaronder de verbeten journaliste Zoë Kuypers (Jade Olieberg), besluit hij om een tijdscapsule op te graven die ze 22 jaar eerder begroeven. In die kist vinden ze het dagboek van Ben's psychisch gestoorde broer Daan (Arend Pinoy). Op de laatste pagina van dat dagboek ontdekt Ben een namenlijst... met sterfdata. Binnen de tien dagen zal ieder van hen komen te overlijden. Hoe kwam deze lijst in dit tweeëntwintig jaar oude dagboek terecht? En waarom hún namen?

In een race tegen de tijd trachten Ben en Zoë hun onomkeerbare lot af te wenden. Hun queeste leidt naar Thalamus, een Duits neuro-technologische multinational, eigendom van de briljante Nobelprijswinnaar Robert Rolin (Pierre Bokma) en zijn opvolgster en kleindochter EVA ROLIN (Leonie Benesch). In 'Moresnet' kruisen 2 levensvisies de degens: de maakbaarheid van het het leven versus de onontkoombaarheid van het lot.

In deze spannende nieuwe Streamz Original bestaat de indrukwekkende internationale ensemblecast uit onder andere Boris Van Severen ('Skunk'), Leonie Benesch (het Oscar genomineerde ‘The Teachers’ Lounge’), Jade Olieberg ('Geldwolven'), Joke Emmers ('Billie vs Benjamin'), Nicky De Jong, Bram De Win ('Flikken’), Arend Pinoy (‘2DEZIT’), ​ Pierre Bokma ('Mocro Maffia'), Emma Drogunova ('Bonnie & Bonnie') en Brigitte Hobmeier (‘Oktoberfest: Beer & Blood’). 'Moresnet' werd gecreëerd door Jef Hoogmartens, Frank Van Passel & Jonas Van Geel, geschreven door Jef Hoogmartens in een regie van Frank Van Passel. De productie is in handen van Lompvis in een coproductie met Caviar, Flare Film en Pupkin. De opnames van 'Moresnet' werden in januari afgerond en eind 2024 zal de reeks te zien zijn op Streamz.

Straffe internationale fictie en reality

'La Brea'
Elke woensdag een nieuwe aflevering

Wanneer er in Los Angeles op mysterieuze wijze een enorm zinkgat ontstaat, scheurt het een gezin in tweeën en scheidt het moeder en zoon van vader en dochter. Wanneer een deel van het gezin zich in een onverklaarbare oerwereld bevindt, samen met een ongelijksoortige groep vreemden, moeten ze werken om te overleven en het mysterie te ontrafelen van waar ze zijn en of er een weg terug naar huis is.

Het derde en laatste seizoen gaat verder waar het tweede schokkend ten einde kwam. Nadat de Harris-familie vastzat in het prehistorische portaal, lijkt het erop dat ze een eclectische mix van wilde dieren zullen tegenkomen, terwijl hun zoektocht naar vrijheid doorgaat. Zal het verhaal een 'happy end' kennen?

'True Detective: Night Country'
Elke maandag een nieuwe aflevering

In het vierde seizoen van 'True Detective' verdwijnen plotseling acht mannen die in een onderzoekscentrum werken in Alaska. Detectives Liz Danvers (Jodi Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) worden ingehuurd om ze te vinden, maar om de zaak op te lossen moeten ze de duistere geschiedenis van het stadje Ennis ontrafelen. Tegelijkertijd worden ze ook geconfronteerd met hun eigen verwrongen verleden. Ze moeten zich verdiepen in verborgen waarheden die begraven liggen onder het eeuwige ijs van Alaska, en van zichzelf.

De hoofrollen zijn weggelegd voor Jodie Foster ('Silence of the Lambs'), Kali Reis ('Catch the Fair One'), John Hawkes ('Deadwood'), Christopher Eccleston ('Thor: The Dark World'), Anna Lambe ('Three Pines'), Finn Bennett ('The Nevers') en Fiona Shaw ('Killing Eve'). Issa López is de showrunner, schrijver en regisseur van alle afleveringen.

Het nieuwste seizoen is sinds 15 januari te zien op Streamz. Elke maandag verschijnt er een nieuwe aflevering.

'Grease: Rise of the Pink Ladies'
Vanaf 25 januari 2024

Het is 1954, vier jaar voor de gebeurtenissen die zich afspelen in 'Grease'. We volgen vier schoolmeisjes die het zat zijn buiten de groep te vallen. Ze spannen samen om de school Rydell High onveilig te maken, en iedereen te laten merken wie zij zijn: de kliek die bekend staat als de 'Pink Ladies'.

De Pink Ladies worden gespeeld door Marisa Davila (‘Atypical’), Cheyenne Isabel Wells (‘The Late Late Show with James Corden’), AriNotartomaso (‘Mean Girls’) en Tricia Fukuhara (‘Loot’). De muzikale romantische komedie-dramaserie is een prequel op de film ‘Grease’ die in 1978 uitkwam en gebaseerd op de gelijknamige musical van Jim Jacobs en Warren Casey.

De reeks was nog nooit eerder te zien in Vlaanderen en verschijnt op 25 januari 2024 volledig op Streamz.

'Sexy Beast'
Vanaf 26 januari 2024

Gal Dove (James McArdle) en Don Logan (Emun Elliott) zijn beste vrienden en kruimeldieven uit een kleine stad. Ze genieten van het goede leven in het Oost-Londen van de jaren '90 tot Teddy Bass (Stephen Moyer), een verraderlijke gangster, hen een voorstel doet om mee te werken aan een grootse overval. Door deze opdracht lijkt Gal steeds verder af te dwalen in de waanzin van de duistere, criminele wereld van Bass. Hij worstelt om zijn hechte ​​vriendschap met Logan te onderhouden. En wanneer ook Sarah Greene (Deedee Harrison), de pornoster waarmee Gal een liefdesaffaire heeft, haar eigen lot in handen wil nemen, komt ze in gevaar.

De nieuwe Paramount-reeks is vanaf 26 januari 2024 wekelijks te zien op Streamz.

'Curb Your Enthusiasm' – seizoen 12
Vanaf 5 februari op Streamz

De met een Emmy® en Golden Globe® bekroonde comedyserie 'Curb Your Enthusiasm', met Larry David in de hoofdrol, keert terug voor zijn twaalfde en laatste seizoen van tien afleveringen. De serie blijft aantonen hoe ogenschijnlijk triviale details van iemands dagelijks leven een catastrofale kettingreactie van gebeurtenissen kunnen veroorzaken. Om de verhaallijn spontaan te houden, wordt de serie zonder script opgenomen en krijgen castleden scène-overzichten waarbij ze improviseren met de tekst terwijl ze bezig zijn.

De serie heeft ook rollen voor Jeff Garlin ('The Goldbergs'), Susie Essman ('Broad City'), Cheryl Hines ('Suburgatory'), J.B. Smoove ('Mapleworth Murders'), Richard Lewis ('Anything But Love'), Ted Danson ('The Good Place'), Vince Vaughn ('Wedding Crashers') en Tracey Ullman ('Tracey Ullman’s Show').

Het laatste seizoen is vanaf 5 februari 2024 te zien op Streamz. Elke maandag verschijnt er een nieuwe aflevering, leidend naar de finale op 8 april 2024.

'Tokyo Vice' – seizoen 2
Vanaf 9 februari 2024

De misdaadserie ‘Tokyo Vice’ is losjes geïnspireerd op de Amerikaanse journalist Jake Adelstein en zijn persoonlijke verhalen van toen hij in Japan woonde en schreef over de Tokyo Metropolitan Police. In het tweede seizoen van de serie realiseert Adelstein zich dat zijn leven, en het leven van zijn naasten, in groot gevaar is. Het eerste seizoen eindigde met heel wat cliffhangers, waarover maker J.T. Rogers al beloofde dat die in de loop van de nieuwe afleveringen opgelost zullen worden.

De serie werd op locatie in Tokyo opgenomen met hoofdrolspelers Ansel Elgort ('Baby Driver') en Oscar genomineerde Ken Watanabe ('Inception'). Daarnaast keren nog heel wat bekende gezichten terug voor het tweede seizoen zoals Rachel Keller (‘A Man Called Otto’), Show Kasamatsu ('Love You as the World Ends') en Rinko Kikuchi ('Invasion'). Nieuwe rollen dit seizoen gaan naar Miki Maya als speurder Shoko Nagata en Yosuke Kubozuka als Naoki Hayama, een nieuw figuur in de kleurrijke onderwereld van 'Tokyo Vice'.

J.T. Rogers ('Oslo') en Alan Poul ('The Newsroom') zijn uitvoerende producenten, samen met Alex Boden, Josef Kubota Wladyka, Brad Caleb Kane, Adam Stein, Ansel Elgort, Ken Watanabe, Emily Gerson Saines, Jake Adelstein, Kayo Washio, Destin Daniel Cretton, John Lesher en Michael Mann.

Vanaf 9 februari 2024 is ‘Tokyo Vice’ wekelijks te zien op Streamz.

'Halo' – seizoen 2
Vanaf 9 februari 2024

De Paramount reeks ‘Halo’ speelt zich af in het universum dat voor het eerst werd geïntroduceerd in het Xbox®-spel en dramatiseert het epische conflict tussen de mensheid en een buitenaardse dreiging, de Covenant. In het tweede seizoen zie je hoe Master Chief John-117 (Pablo Schreiber) leidt zijn team van elite Spartans in de strijd tegen de buitenaardse dreiging die bekendstaat als de Covenant. Als de beste hoop van de mensheid om de oorlog te winnen, ontdekt John-117 zijn diepe connectie met een mysterieuze buitenaardse structuur die de sleutel vormt tot de redding of vernietiging van de mensheid - de Halo.

Het achtdelige tweede seizoen zal tegelijkertijd met Amerika, vanaf 9 februari 2024 wekelijks te zien zijn op Streamz.

'Are You The One?' – seizoen 9
Vanaf 14 februari 2024

In het unieke datingprogramma 'Are You the One?' gaan twintig singles op zoek naar hun ideale partner. Maar voordat ze hun intrek nemen in de villa, namen ze deel aan verschillende compatibiliteitstesten en werden ze zorgvuldig aan elkaar gekoppeld op basis van gemeten data. De singles hebben dus al een match, maar het is nu aan hen om te weten te komen wie hun 'perfect match' tussen alle onbekenden is. Slagen ze daarin, dan deelt de hele groep een prijs van 1 miljoen dollar. In het negende en laatste seizoen, dat gehost wordt door Kamie Crawford, worden de singles op het warme Gran Canaria gedropt om er hun perfecte match te leren kennen.

‘Are You the One?’ is de eerste reality reeks dat een seizoen maakte enkel voor LGBTQA+ en sexually fluid kandidaten, waarvoor het lovende kritieken kreeg en een GLAAD Media Award voor ‘Outstanding Reality Program’ in 2020.

'Echte Meisjes in de Jungle' – seizoen 2
Vanaf 22 februari 2024

Twaalf bekende Nederlandse reality sterren moeten zien te overleven in de wildernis. In twee teams strijden ze tegen elkaar om luxe en banen ze zich een weg terug naar de bewoonde wereld. Wie bereikt als eerste het eindpunt en wordt daarmee 'Het Echte Meisje van de Jungle'?

In het tweede seizoen zien we presentatrice Michella Kox die al een vierde keer deelneemt aan het programma, zangeres Louisa Janssen die voor een tweede keer terugkeert, vlogger en zangeres Famke Louise, 'Love Island' deelneemster Imen Dirie, 'Big Brother' ster Kelly van der Veer, Shanta Bakker die met haar vriend Joel deelnam aan 'Temptation Island', realityster Jacomien Zoer, 'Married at First Sight' deelneemster Deveny Sooda, 'Temptation VIP' Shirly Cramer, 'Ex on the Beach' deelneemsters Esmee Ipema en LesleyVersprille en styliste Michelle Loots die in Nederland bekend is als vriendin van Roy Donders.

'The Regime'
Vanaf 4 maart 2024

'The Regime' speelt zich af binnen de muren van het paleis van een modern Europees regime binnen het jaar dat het ontrafelt. Kate Winslet ('Mare of Easttown') schittert als kanselier van het regime en Matthias Schoenaerts ('Amsterdam') neemt de rol van haar loyale korporaal Zuberg op zich. Verder zie je in de nieuwe miniserie ook topacteurs als Guillaume Gallienne ('The French Dispatch'), Andrea Riseborough ('Amsterdam'), Martha Plimpton ('Mass') en Hugh Grant ('Wonka').

De serie is geschreven door Will Tracy en geregisseerd door Stephen Frears ('The Queen', 'Florence Foster Jenkins') en Jessica Hobbs ('The Crown').

'American Gigolo'
Vanaf 7 maart 2024

‘American Gigolo’ is de hedendaagse heruitvinding van de iconische film uit 1980. Jon Bernthal (‘The Walking Dead’) vertolkt de rol van Julian Kaye, die wordt geïntroduceerd 15 jaar nadat hij is gearresteerd voor moord en worstelt om zijn weg te vinden in de moderne seksindustrie van Los Angeles. Tegelijkertijd probeert hij de waarheid te achterhalen over de samenzwering die hem al die jaren geleden naar de gevangenis stuurde en hoopt hij ook weer in contact te komen met zijn enige ware liefde, Michelle die gespeeld wordt door Gretchen Moll (‘3:10 to Yuma’).

De cast wordt verder aangevuld door Lizzie Brocheré ('War of the Worlds'), Gabriel LaBelle (‘The Fabelmans’), Leland Orser (‘Amsterdam’), and Rosie O'Donnell (‘Russian Doll’).

'1883'
Vanaf 21 maart 2024

‘1883’ volgt de generatie van de Dutton-familie na de Burgeroorlog terwijl ze Tennessee verlaten, naar Fort Worth, Texas reizen en zich aansluiten bij een karavaan die de zware reis naar het westen naar Oregon onderneemt (de Duttons bevinden zich nooit op de daadwerkelijke Oregon Trail zelf), voordat ze zich vestigen in Montana om het land te stichten dat uiteindelijk het Yellowstone Ranch zou worden.

In de hoofdrollen zie je Tim McGraw, Faith Hill, Sam Elliott, Isabel May, LaMonica Garrett, Marc Rissmann, Audie Rick, Eric Nelsen en James Landry Hébert. Het verhaal is chronologisch het eerste van verschillende prequels op Sheridan's 'Yellowstone' en vertelt hoe de Duttons het land verwierven dat later het Yellowstone Ranch zou worden.

De Amerikaanse Western dramaminiserie, gemaakt door Taylor Sheridan (‘Yellowstone’, ‘1923’), is het tweede deel binnen de Yellowstone-franchise. Verteld door Isabel May, werd de serie gevolgd door 1923, dat nu al op Streamz te zien is, met May die terugkeerde als verteller.

‘1883’ is vanaf 21 maart 2024 volledig te zien op Streamz. Alle seizoenen van ‘Yellowstone’ en ‘1923’ zijn nu al te zien op de streamingdienst.

'The Girls on the Bus'
In maart 2024

‘The Girls on the Bus’ vertelt het verhaal van vier vrouwelijke journalisten die elke beweging volgen van een parade van gebrekkige presidentskandidaten. Ze vinden vriendschap, liefde en een schandaal dat niet alleen het presidentschap, maar ook onze hele democratie ten val zou kunnen brengen.

De aankomende Amerikaanse politieke dramaserie is gemaakt door politieke reporter Amy Chozick en Julie Plec (‘Scream’, ‘The Vampire Diaries’), geïnspireerd op Chozicks memoires uit 2018, getiteld ‘Chasing Hilary’. Deze roman was gebaseerd op de ervaringen van de auteur als politiek verslaggever tijdens de presidentscampagne van Hillary Clinton in 2016. De hoofdrollen worden vertolkt door Melissa Benoist (‘Supergirl’), Natasha Behnam (‘American Pie Presents: Girl’s Rule’), Christina Elmore (‘Insecure’), Brandon Scott (‘This Is Us’) en Carla Gugino (‘Gunpowder Milkshake’).

'Super Pumped: The Battle for Uber'
In april 2024

‘Super Pumped: The Battle for Uber’, vertelt het verhaal van een van de meest succesvolle en destructieve eenhoorns van Silicon Valley, Uber. Met als middelpunt Travis Kalanick (Joseph Gordon-Levitt), de gedreven CEO van Uber, brengt de serie het achtbaantraject inbeeld van het opkomende transportbedrijf, waarbij de hoogte- en dieptepunten van Silicon Valley worden belichaamd. Zelfs te midden van de radicale omwenteling in de mondiale techhoofdstad valt Uber op als zowel een wonder als een waarschuwend verhaal, met interne en externe gevechten die golven van onvoorspelbare gevolgen veroorzaken.

Naast Joseph Gordon-Levitt (‘Pokerface’) schitteren ook Kyle Chandler (‘Mayor of Kingstown’), Uma Thurman (‘Red, White & Royal Blue’) en Elisabeth Shue (‘The Boys’) in de serie.

'The Sympathizer'
In 2024

Gebaseerd op de Pulitzer Prize-winnende roman van Viet Thanh Nguyen met dezelfde naam, is ‘The Sympathizer’ een spionagethriller en satirisch werk over interculturele spanningen. Het verhaal volgt de strijd van een half-Franse, half-Vietnamese communistische spion tijdens de laatste dagen van de Vietnamoorlog en zijn daaropvolgende ballingschap in de Verenigde Staten.

Park Chan-wook (‘Oldboy’) en Don McKellar (‘Blindness’) zijn samen verantwoordelijk voor de regie en productie. De cast wordt geleid door Hoa Xuande (‘Last King of the Cross’), Fred Nguyen Khan, ToanLe (‘Bigfoot’), Ky Duyen en Sandra Oh (‘Killing Eve’), met Robert Downey Jr. (‘Iron Man’) als hoofdrolspeler en uitvoerend producent, die meerdere rollen vertolkt.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers