Play-zenders laten het hart van de Vlamingen ook in 2024 sneller kloppen

vrijdag 19 januari 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Play laat het hart van de Vlamingen in 2024 sneller kloppen, met impactvolle lokale content zoals het nieuwe 'Boma's'(werktitel), 'Het Perfecte Plaatje' en 'Bompa Bockie', die vier weken lang als bewoner leeft op het ritme van het rusthuis en zijn vele bewoners.

Een spiegel voor alle Vlamingen, met nieuwe content die ontstaat vanuit het talent van een steeds grotere groep makers. De lijst met originele en nieuwe genres bij Play wordt aangevuld met een reeks nieuwe titels die ook buiten televisie bestaan, online, maar ook in het dagelijkse leven: uit de bol gaan op een wtFOCK-party voor Otis in het MAS, of met het gezin naar James De Musical in de Lotto Arena.

Ook dit jaar geeft Play opnieuw een ongeziene inkijk in bijzondere hoofden, harten en biotopen: terwijl de deelnemers in 'De Expeditie' momenteel in Groenland de kou trotseren, is nu reeds een tweede Expeditie in de maak waarbij andere extremen opgezocht worden. Ook 'Celebrity Masterchef Vlaanderen' bouwt verder aan het succes met een nieuwe prikkelende selectie bekenden aan het fornuis. Play-kijkcijferkanonnen 'De Mol', 'De Verhulstjes', 'Blind Gekocht', 'De Slimste Mens ter Wereld' en 'Over De Oceaan' krijgen in 2024 een nieuw seizoen, net als 'Niveau 4', 'De Rechtbank', 'Het Parket', 'Klopjacht', 'Scheire en de Schepping', 'Big Brother', 'Don’t Worry Be Happy' en de fictiereeks 'Assisen: De Insulinemoord'.Play Media doet er als media- en belevingshuis in 2024 een schepje bovenop met impactvol entertainment dat verder reikt dan de grenzen van televisie. GoPlay vergroot het bereik door harder in te zetten op video én audio. Dat doen we o.a. met een reeks nieuwe videopodcasts. In de succesvolle Play-podcast Achter De Schermen bespreken Pieterjan en Jeff elke week samen met een kransje Bekende Vlamingen wat er gaande is achter de schermen van het Vlaamse medialandschap. GoPlay en Play4 brengen dagelijks live veelbesproken entertainende actua met Gert Verhulst vanuit Play Zuid in Antwerpen, en brengen gloednieuwe wervelende zaalshows van James De Musical live in de Lotto Arena. Boezemvrienden Jani Kazaltzis en James Cooke werken intussen samen aan hun eigen programma: Jani en James trekken heel België rond met hun camper en proberen tal van beroepen uit.

 

Naast Play4, 5, 6 en 7 is Play Crime vanaf 19 januari er voor liefhebbers van Crime. GoPlay-kijkers hebben in 2024 een streepje voor met een sterk gebundeld aanbod, en ook lineair bij Proximus en Telenet brengt de nieuwe zender Play Crime een straffe mix van true crime, misdaadseries en -films. Nog te bingen op GoPlay: De Spor. Sam Kerkhofs en Rik Verheye hebben samen Sporting Hasselt gekocht en dromen ervan de club zo snel mogelijk te laten promoveren. Het volledige voetbalseizoen is wekelijks te volgen op GoPlay, en tegen het einde van het voetbalseizoen zal er ook een gelijknamige vierdelige docureeks te zien zijn op Play4. Eveneens later in 2024, nu al in productie: een gloednieuw Play-programma met Viktor Verhulst en Joris Hessels…

Met nieuwe formats en door nog meer nieuwe Vlaamse arena’s in beeld te brengen, is Play ook in 2024 dé broedplaats voor het Vlaamse creatieve talent.


Prijsbeest Play
Play beloofde in 2023 voor impactvolle content te gaan, die langer leefde dan de lineaire run. Play zette volop in op de keuzekijker en die vond zijn weg naar onze platformen zoals onder meer GoPlay. Met succes, dat bevestigen de vele prijzen die de Play-programma’s afgelopen jaar konden optekenen.Het begon al bij de start van 2023: in januari gingen er meteen vijf van de felbegeerde Kastaars! naar Play Media, waaronder de Kastaar! voor Mediapersoonlijkheid van het Jaar voor James Cooke, de Kastaar! voor Beste tv-programma voor De Mol en die voor Beste Fictiereeks voor Nonkels. Ook de Kastaars! voor Tv-moment van het Jaar en Deelnemer van het Jaar gingen naar Play Media.De toon was gezet, want doorheen 2023 werden er nog heel wat programma’s - waaronder Over De Oceaan, Shalom Allemaal! en Nonkels - genomineerd voor tv-prijzen tot ver buiten de landsgrenzen.

Heel wat nominaties werden ook verzilverd. De Verhulstjes kregen een Binge Award in Nederland en Recht Naar De Gevangenis ontving de prestigieuze Gouden Roos.Ook Jeroom viel meermaals in de prijzen. Hij kreeg de titel ‘Mens van het jaar’ van het weekblad Knack en het aangrijpende Boris was eind 2023 niet alleen prominent aanwezig in heel wat eindejaarslijstjes, maar sleepte ook de Ha! van Humo in de wacht. Boris, Shalom Allemaal!, Liefdestips aan Mezelf, Hacked en wtFOCK: Ada maken begin februari daarbovenop nog kans op een Ensor.

Voor de tweede editie van de Kastaars! zijn er daarnaast weer heel wat Play-gezichten en Play-programma’s genomineerd. Een mooie bekroning voor de impactvolle content waarop Play in 2023 de kijker trakteerde.

Nieuwe zender Play Crime
Vanaf vandaag - vrijdag 19 januari - is Play Crime dé place to be voor de liefhebbers van het crimegenre. De kersverse zender Play Crime biedt een mooie mix van true crime, crimeseries en -films. Naast de populaire crimereeksen is er uiteraard ook ruimte voor nieuwe crimecontent op de zender.Play Crime start op vrijdag 19 januari om 20u30 met The Thing About Pam, een reeks gebaseerd op waargebeurde feiten met Renée Zellweger en Josh Duhamel in de hoofdrollen.Vrijdag, zaterdag en zondag staat er steeds een dubbele aflevering gepland om 20u30.

Van maandag t.e.m. donderdag trakteert Play Crime de kijker van 18u30 tot 22u30 telkens op true crime, met nieuwe seizoenen van Snapped, Criminal Confessions, World Most Evil Killers en de nieuwe reeks The Real Murders of Orange County.

Op vrijdag staan er in prime time beklijvende true crime documentaires gepland over bekende en minder bekende cases zoals onder meer Oscar Pistorius, Casey Anthony, Beverly Allit en Nathasha Kampush. Zaterdag en zondag staan garant voor een dubbele portie crimefilms. Op zaterdag films die steeds gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, zoals The Happy Face Killer, Swindler Seduction en The Gabby Petito Story. Op zondag kiest Play Crime dan weer voor televisiefilms, thrillers en detectives zoals Aurora Teagardens Mysteries.  Naast herhalingen van deze reeksen en films zullen ook de crimereeksen van Play5 en Play6 zoals onder andere Cold Case en CSI te bekijken zijn op Play Crime.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers