Opnames Streamz Original 'Déjà-Vu' net afgerond voor nieuwe corona-maatregelen

vrijdag 16 oktober 2020

Vandaag ging de laatste opnamedag van de Streamz Original 'Déjà-Vu' van start. Hierin speelt Natali Broods een gebroken moeder die op zoek gaat naar antwoorden rond het overlijden van haar dochter.

Onder de titel 'Déjà-Vu' is vandaag de laatste opnamedag van de nieuwe Streamz Original van gestart gegaan. De serie is een adaptatie van de Canadese reeks ‘Plan B’. De Belgische versie wordt geproduceerd door Fobic Films (‘Hasta la Vista’, 'Resurrection') in een regie van Raf Reyntjens (‘Paradise Trips’) en met Dries Delputte (‘Tabula Rasa’, ‘Albatros’) achter de camera.

'It’’s a wrap!' Net voor de verstrenging van de coronamaatregelen worden vandaag de laatste scènes van de serie 'Déjà-Vu' ingeblikt. De opnames zijn gestart in juli, de reeks werd dus volledig opgenomen onder de Corona richtlijnen van de productiesector. Déjà-Vu is tijdig afgewerkt zodat Streamz kijkers volgend voorjaar nog kunnen genieten van de aangrijpende dramaserie.

De hoofdrol (Florence) wordt vertolkt door Natali Broods (‘Tabula Rasa’, ‘Façades’). Ze wordt bijgestaan door een schitterende ensemblecast met o.a. Koen De Graeve, Xenia Borremans en Willem Deschryver. Ook Boris Van Severen, Janne Desmet, Clara Cleymans en Barbara Sarafian zijn te zien in de reeks.

Producent Mariano Vanhoof over de woelige opnameperiode: 'Het was een privilege dat we überhaupt in deze onzekere tijden konden opnemen. Corona is een sluipschutter die elk moment kan toeslaan.  Elke dag is het letterlijk overleven en hopen dat je niet getroffen wordt. Maar dankzij het doorzettingsvermogen van cast en crew en steun van SBS en Streamz hebben we drie maanden lang elkaars schouder gebruikt om vechtend de eindmeet te halen. We hebben gelukkig onze set coronavrij kunnen houden, nu de rest van de wereld nog.'

CEO van Streamz Peter Vindevogel: 'Het is enorm indrukwekkend dat de ploeg van Déjà-Vu dit heeft kunnen realiseren onder zo’n uitdagende omstandigheden. We zijn erg blij dat deze nieuwe Streamz Original zal  gelanceerd kunnen worden op het platform. De audiovisuele sector is nu extra kwetsbaar in tijden van corona. Maar zoals deze productie heeft aangetoond, zijn makers ook erg creatief in deze nieuwe werkelijkheid.'

In Déjà-Vu volgen we Florence Fierens (Natali Broods), een drukbezette carrièrevrouw en radiohost. Met haar eigen ochtendshow op de radio bereikt ze een nationaal publiek en zet ze zich in voor vrouwenrechten en tegen huiselijk geweld. Haar ogenschijnlijk zorgeloze leventje komt echter helemaal op zijn kop te staan, wanneer haar 15-jarige dochter Louise onverwacht uit het leven stapt.

Op van verdriet gaat Florence op zoek naar antwoorden, samen met haar ex-man en zoon. Steeds meer blijkt dat Florences leven toch niet zo perfect verliep dan ze zichzelf voorhield. Het is pas wanneer ze plots opnieuw oog in oog staat met haar levende dochter, exact één maand voor haar zelfmoord, dat Florence beseft dat ze toch een tweede kans krijgt om haar verleden te herbeleven. Kan Florence achterhalen waar ze als moeder ook de fout in ging - en belangrijker nog: kan ze de zelfmoord van haar dochter voorkomen?

'Déjà-vu' is een productie van Streamz en Fobic Films in coproductie met Geronimo Films en met de steun van de Belgische Tax Shelter maatregel. De reeks verschijnt volgend jaar eerst op Streamz en later op VIER.Lees ook:
Dit zijn de eerste beelden van 'Cheyenne & Lola' met Veerle Baetens, later op Streamz en Eén
Maak kennis met 'Baantjer', nu in preview bij Streamz
Dit is de nieuwe VTM-serie 'Fair Trade', nu in preview bij Streamz

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers