Ontdek nu de nieuwe trailer van 'Billie vs Benjamin' seizoen 2

dinsdag 13 februari 2024
Foto: © Streamz 2024

Vandaag lanceert Streamz de trailer van het langverwachte tweede seizoen van 'Billie vs Benjamin'. Na een tumultueuze start in het eerste seizoen zijn 'linkse trut' Billie en 'rechtse zak' Benjamin sterker dan ooit tevoren.

Ze lijken hun tegenstellingen te hebben overwonnen tot ze in een nieuwe fase van hun leven terechtkomen, het ouderschap, want Billie is hoogzwanger. Hoe zullen Billie en Benjamin omgaan met deze uitdaging? Hoe zullen ze hun kind opvoeden als ze de wereld compleet anders zien? Hun verliefdheid is nog steeds groot, maar overleeft hun relatie dit volgend obstakel...


In het tweede seizoen van ‘Billie vs Benjamin’ volgen we opnieuw onze geliefde personages, maar zijn de rechtse Benjamin (Ward Kerremans) en linkse Billie (Charlotte Timmers) hoogzwanger! Ondanks hun tegenstellingen heeft de relatie standgehouden, maar deze keer botsen ze op een mijnenveld van nieuwe beslissingen over de opvoeding van hun kind: multiculturele buurt versus pittoresk dorp? Uitwasbare luiers of wegwerp? Plastic of houten speelgoed? De tweestrijd wordt alleen maar ingewikkelder door de uitgesproken meningen van meter Marie (Joke Emmers) en peter Tommie (Jeroen Perceval). Maar het leven neemt pas echt een dramatische wending wanneer Benjamin, die nog maar pas slachtoffer werd van zinloos geweld, zijn woede richt op enkele jongeren in hun buurt.


Het eerste seizoen van 'Billie vs Benjamin' werd sinds de lancering in januari 2022 dagelijks bekeken op Streamz. Meer nog: de serie haalt minstens 100 views per dag sinds de lancering (en dat al 724 dagen lang). Er gaat dus geen dag voorbij dat er niemand naar Billie en Benjamin kijkt! ​ En ook internationaal kon het verhaal over Billie en Benjamin de mensen bekoren. De reeks werd verkozen tot Beste Serie op het International TV Series Festival in Berlijn en won later ook de Intermedia Globe Silver Award voor beste mini-series binnen de entertainment categorie op het World Media Festival in Hamburg.

In dit vervolgseizoen spelen Charlotte Timmers en Ward Kerremans opnieuw de uitgesproken Billie en Benjamin. Maar ook Joke Emmers en Jeroen Perceval keren terug als meter Marie en peter Tommie. Zij zijn nog geen haar veranderd. Marie is nog steeds een fanatieke veganist en wereldverbeteraar, en Tommie is nog steeds een flapuit die politiek incorrect uit de hoek kan komen. In dit tweede seizoen willen ze nog altijd liever niet in elkaars buurt komen en willen ze wederom per sé hun gelijk halen als het gaat over de opvoeding van hun mete- en petekind. Toch merken ze al snel dat ook zij hun tegenstellingen opzij moeten zetten voor de baby, ook als ze de sterke band met hun beste vrienden willen behouden. Ook Mieke De Groote en Frank Focketyn krijgen een grotere rol in dit seizoen als de bemoeizuchtige grootouders.

Dit seizoen klapt Ruben Block zijn strandstoeltje dicht en gaan we op picknick met Ferre Van den Broeck ('2DEZIT'). Ferre speelt het nieuwe personage Nora die ook de nieuwe verteller van dienst is. Wie dit meisje met de diepzinnige gedachten en bijzonder persoonlijke kijk op de keuzes van Billie en Benjamin is, ontdekt de kijker in de reeks.

Charlotte Timmers ('Exen') en Ward Kerremans ('Alter Ego') nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening. Daarnaast keren ook Joke Emmers ('Beau Séjour'), Jeroen Perceval ('Fair Trade'), Mieke De Groote (‘Holy Rosita’) en Frank Focketyn ('Het Eiland', Chausée d'Amour’) terug. Nieuw in deze cast is Ferre Van den Broeck ('2DEZIT'), alsook Alicia Andries ('Onder Vuur'), Helder Onkelinx ('Het Geheugenspel').

'Billie vs Benjamin' is de laatste productie van Shelter ('Wat Als?', 'Safety First' en 'Studio Tarara'). De reeks is een co-productie met VTM met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. 'Billie vs Benjamin' werd geschreven door David Vennix, Seppe Toremans en Tim Van Aelst. De regie was in handen van Wesley Jacobs en Tim Van Aelst. Alle 6 afleveringen zijn volledig te zien vanaf 7 maart op Streamz en later op VTM.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers