'Niveau 4 Terreur' is terug! Enorm gespannen sfeer na terreuraanslag in Brussel: 'Hij probeerde hem neer te steken'

maandag 29 januari 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

16 oktober werd ons land opnieuw opgeschrikt door een laffe terreuraanslag. Abdesalem Lassoued, een 45-jarige geradicaliseerde TunesiŽr schiet op de avond van de voetbalwedstrijd tussen BelgiŽ en Zweden twee Zweedse voetbalsupporters dood.

De dag na de terreurdaad in onze hoofdstad nam Eric Goens opnieuw plaats in de combi om de nasleep van de aanslag in beeld te brengen. De dagen na de aanslag heerst er complete chaos in de stad en worden er verschillende grote politieacties opgezet. Er hangt een gespannen sfeer in de hoofdstad. En dat sfeertje is duidelijk merkbaar als rechercheur Jelle en zijn team op het nippertje een steekpartij in het centrum van de stad kunnen voorkomen.Het alarmerende dreigingsniveau zorgt voor verhoogde waakzaamheid in heel het politiekorps. Achtervolgingen volgen elkaar in sneltempo op, niets wordt aan het toeval overgelaten. Er wordt tijdens een achtervolging zelfs een combi bekogeld met verkeersborden waarbij het raam van de bestuurder compleet verbrijzeld wordt. 'Niveau 4' is voor de Brusselse politie nooit ver weg.

Eric gaat mee op patrouille in Sint-Gillis met het hoofd van de dienst radicalisering in Brussel-Zuid. De politiedienst probeert terreurnetwerken en -terreurverdachten in de hoofdstad in kaart te brengen. Samen ontmoeten ze een jongeman uit het Brusselse die enkele jaren geleden zwaar geradicaliseerd was en zich in 2012 aansloot bij een terreurbeweging in Syrië. Een paar maanden later keerde hij terug naar Brussel, integreerde hij zich opnieuw in de Belgische samenleving maar praatte hij amper met iemand over zijn mislukt avontuur. Maar hoe kom je tot op het punt om je aan te sluiten bij een terreurgroep? Wanneer besef je dat je fout bezig bent? En hoe integreer je je dan terug in de samenleving?

'Niveau 4 Terreur', vanaf dinsdag 30 januari om 21.15 uur op Play4 en in de app van GoPlay.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers