Nieuwe politiereeks 'Juliet' met Charlotte De Bruyne op VRT 1

woensdag 21 februari 2024
Foto: VRT 1 - © VRT 2024

Vanaf zondag 3 maart is het wissel van de politiewacht op VRT 1: 'Juliet' neemt op zondagavond de plaats in van haar collega 'Chantal'. Charlotte De Bruyne vertolkt een politie-inspecteur die allerlei zware misdaden moet oplossen in het ogenschijnlijk lieftallige kuststadje De Haan.

Rechercheur Juliet Dumon keert na het onverwachte overlijden van haar vader uit Brussel terug naar haar geboortedorp De Haan. Ze gaat op zoek naar een pleeggezin voor haar stuurse tienernichtje Chloë, die liefdevol door Juliets vader werd opgevoed. Terwijl ze zich op haar nieuwe baan stort, wordt ze geconfronteerd met haar onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder en haar eigen ambigue gevoelens tegenover het moederschap. Intussen ontstaat er een complexe band tussen haar en Chloë.


Naast Charlotte De Bruyne worden de hoofdrollen vertolkt door Nabil Mallat, Amber Naert, Arend Pinoy, Nicki von Tempelhoff en Maarten Ketels. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Fania Sorel, Mil Sinaeve, Charlotte Vandermeersch, Pieter Genard, Aaron Roggeman, Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Piet De Praitere, Mieke Dobbels, Ikram Aoulad, Jan Hammenecker, Dries Heyneman, Emilie De Roo, Ben Segers, Abbas Fassaei, Amara Reta, Tanya Zabarylo, Dirk Van Dijck, Greg Timmermans en Giulia De Smet.

'Juliet' is gecreëerd door thrillerauteur Hilde Vandermeeren en scenarist Roel Mondelaers, en geschreven door Rik D’hiet, Tyche Beyens, Wouter Van Haver, Roel Mondelaers, Hilde Vandermeeren en Michel Sabbe. De regie is in handen van Anke Blondé en de reeks werd geproduceerd door Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem voor Eyeworks Film & Tv Drama.

'Juliet' bestaat uit drie cases die elk over twee afleveringen worden verteld. Zo garandeert 'Juliet' zes weken lang spannende zondagavondfictie. De opnames vonden plaats in De Haan en langs de hele Vlaamse kust van oktober 2022 tot en met eind januari 2023.

'Juliet' is een productie van Eyeworks Film & Tv Drama voor VRT 1, in coproductie met Warner Bros Duitsland en ZDF, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Westtoer, Videoland, Leonine Studios, Scio Productions en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

De personages

JULIET DUMON (Charlotte De Bruyne)
Juliet (33) is een jonge, no-nonsense vrouw die na de plotse dood van haar vader een tijdelijke overplaatsing heeft gevraagd van de Brusselse recherche naar de recherche 'Midkust'. Ze woont enkele weken in haar ouderlijk huis in De Haan, tot er een pleeggezin gevonden wordt voor haar nichtje Chloë (14). Juliet is chaotisch en impulsief, denkt onafhankelijk, maar houdt hierdoor soms geen rekening met anderen.

Juliet is heel opmerkzaam en daardoor goed in haar job als politieagente. Het nadeel is dat ze soms overprikkeld raakt. Ze heeft sinds haar zeventiende last van gehoorschade aan één oor, en als gevolg daarvan tinnitus (oorsuizen) die opspeelt op momenten van emotionele stress. ​ Haar tinnitus is een zwakke kant waar ze weinig over spreekt uit schrik dat het haar gezag als agent zal ondermijnen.

Ze botst met haar wispelturige nichtje Chloë. Maar langzaamaan begint ze zich toch aan haar te hechten. Onder Juliets stoer vertoon schuilt de vrees om anderen teleur te stellen zoals ze dat zelf ooit is geweest. Haar antwoord hierop was tot nog toe altijd de letterlijke vlucht vooruit. Gaandeweg komt ze echter tot inzicht dat ze net door vluchten haar trauma blijft meeslepen.

JAMAL HAOUT (Nabil Mallat)
Jamal (35) is de rechercheur/partner van Juliet en meestal lossen ze de zaken samen op. Hij is op verschillende vlakken de tegenpool van Juliet: sociaal, spraakzaam, zorgeloos, atletisch, en ijdel. Jamal is de zoon van de schepen van middenstand uit de politiezone 'Midkust' – Ahmed Haout. Zijn vader is door iedereen gekend in De Haan. Hierdoor wordt Jamal niet altijd serieus genomen als agent.

Jamal is enorm sociaal en zijn ontwapenende openheid werkt vaak aanstekelijk bij anderen. Juliet en Jamal zijn een complementair duo – Jamal krijgt de mensen aan het praten, en Juliet leest de stiltes tussen hun woorden.

CHLOË (Amber Naert)
Chloë (14) komt meestal brutaal en stuurs over, maar zo verbergt ze vooral haar onzekerheid en kwetsbaarheid. Ze is in de war door de plotse veranderingen in haar leven: de dood van haar grootvader die al sinds ze een baby was voor haar zorgde, en het vooruitzicht dat ze haar huis moet verlaten om bij een pleeggezin te gaan wonen.

Chloë’s ouders zijn al lang uit beeld verdwenen – haar moeder is overleden in het kraambed en haar vader Danny is spoorloos. Te pas en te onpas verscheen Danny in Chloë’s leven, waardoor ze wel een zekere band met hem heeft opgebouwd. Ze koestert de hoop dat hij op een dag terug de zorg voor haar zal opnemen. Chloë vindt het moeilijk om zich te hechten aan nieuwe mensen, uit angst weer iemand te verliezen. Ze is daarom sceptisch tegenover onbekenden, zelfs tegenover haar tante Juliet.

JONAS (Arend Pinoy)
Jonas (35) baat samen met zijn vrouw Laura een hotel uit dat hij van zijn ouders heeft geërfd. Jonas is vader van twee kinderen, en doet zich graag voor als de ideale schoonzoon: gelukkig getrouwd en succesvolle ondernemer. Maar eigenlijk heeft hij al een hele tijd huwelijksproblemen en zijn hotel zit in slechte papieren.

Jonas is de jeugdliefde van Juliet. Hij is op de hoogte van het verleden van Juliet – de problematische relatie met haar moeder en de oorzaak van haar overlijden. Toen Juliet De Haan verliet om te vluchten van haar verleden, heeft ze ook een punt gezet achter hun relatie. Hoewel Jonas ondertussen getrouwd is, is er nog steeds wederzijds vertrouwen tussen Jonas en Juliet. Wanneer zijn huwelijksproblemen steeds groter worden, zoekt hij zelfs toenadering tot haar.

KLAUS (Nicki von Tempelhoff)
Klaus is een zestiger van Duitse afkomst, die al jaren aan de Belgische kust woont en de beste vriend is van Juliets ouders. Hij woont in een afgelegen woning bij de duinen, waar hij voor zichzelf een alternatief maar gezellig nest heeft gebouwd. Klaus is ooit zwaar teleurgesteld geweest in de maatschappij: in de nasleep van een zware vechtscheiding twintig jaar geleden verdween hij enkele dagen met zijn toen vijfjarige dochter. Hoewel hij na enkele dagen zelf terugkeerde, sleept hij de gevolgen van die parentale ontvoering nog steeds met zich mee: een veroordeling en het totale verlies van het voogdijschap. Sindsdien heeft hij zich teruggetrokken in De Haan. Het voorval heeft diepe wonden geslagen en hij is achterdochtig tegenover ‘het systeem’. Zijn verleden heeft hij altijd krampachtig geheimgehouden voor zijn nieuwe omgeving.

DANNY (Maarten Ketels)
Danny is de jongere broer van Juliet. Meer dan zijn zus is Danny altijd heel sociaal geweest. Maar na de dood van hun moeder - op zijn achttiende - ging het verkeerd. Hij raakte verslaafd aan drugs en alcohol en raakte op de dool. Hij verwekte Chloë bij een verslaafde vriendin die stierf door een overdosis. Het was al snel duidelijk dat Danny niet in staat was om voor het kind te zorgen. Juliets vader Herman nam de zorg over voor Chloë. Hoewel hij zich er bewust van was dat hij de vicieuze cirkel zo in stand hield, stopte hij Danny regelmatig geld toe.

Aflevering 1 – Ouderloos (3 maart)
Rechercheur Juliet Dumon keert na het onverwachte overlijden van haar vader uit Brussel terug naar haar geboortedorp De Haan. Ze gaat op zoek naar een pleeggezin voor haar stuurse tienernichtje Chloë, die liefdevol door Juliets vader werd opgevoed. Ondertussen kan ze tijdelijk aan de slag bij een team van de plaatselijke recherche. Samen met haar nieuwe collega Jamal onderzoekt ze de gruwelijke moord op Amber, een kwetsbaar tienermeisje met een duister dubbelleven.

'Juliet', vanaf 3 maart elke zondagavond rond 20.45 uur op VRT 1 en vanaf 3 maart al volledig te bekijken via VRT MAX.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers