Nieuw op Ketnet: leren goochelen met 'Trix'

dinsdag 20 december 2016

Het verhaal van Trix begint bij Steven Delaere, een ervaren goochelaar met een bizar grijs plukje in zijn haar. Er wordt beweerd dat daar al zijn goocheltrucs ontstaan.

Steven wordt gevolgd door een cameraploeg van Ketnet, maar als de vrienden Lien, Leonard en Luca op een dag de repetitieruimte van Steven binnenvallen en zelf aan het goochelen slaan, begint het echte avontuur.


Goochelaar Steven stoomt de drie jongeren klaar voor het echte werk. Ze trekken er ook op uit en Steven helpt hen bij hun optredens op verschillende locaties zoals het Muziekfestival van Dranouter, het Zilvermeer in Mol, de Beekse Bergen, Bobbejaanland, het Museum voor natuurwetenschappen in Brussel en Technopolis in Mechelen. Lien, Leonard en Luca verbazen er het publiek met hun goocheltrucs. Voor deze aspirant goochelaars is 'Trix' een enorme vuurdoop.

Naast al die geweldige goocheltrucs zit in 'Trix' ook nog een ander soort magie. Er ontstaat iets moois tussen de goochelaar en Louise, de mama van Luca, (gespeeld door Katrijn Van Bouwel). Zo wordt de reeks meer dan een reality goochelprogramma en krijgt het een extra laagje.

Elke aflevering van 'Trix' is doorspekt met verschillende goocheltrucs, soms klein maar altijd fantastisch. Trouwens er bestaan small, medium en large goocheltrucs en ze komen allemaal aan bod in 'Trix'.

De reeks speelt echt in op de nieuwsgierigheid van kinderen naar goochelen en tegelijkertijd trekt 'Trix' de kijkers mee in een avontuur van leeftijdsgenoten die zich enorm amuseren.

Niet alleen Lien, Leonard en Luca leren goochelen, maar ook de Ketnetters zelf. Elke week maken ze kennis met een nieuw goochelprincipe en wordt er een truc uitgelegd en aangeleerd in verschillende stappen.

Naast Steven Delaere, ook in het echte leven voltijds goochelaar en gespecialiseerd in close-up goochelen, maken de kijkers kennis met improvisatie-speelster en comedienne Katrijn Van Bouwel, de 12-jarige Luca Van De Vin, de buurjongen van Steven, Lien Vansant, de jongste van de bende en brok energie Leonard Wertelaers.

'Trix', vanaf maandag 9 januari om 17.30 uur (van maandag tot donderdag) op Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers