Mooie liedjes duren levenslang: gloednieuw muziekprogramma 'Ik Vraag Het Aan' met Niels Destadsbader

dinsdag 16 januari 2024
Foto: VRT1 - © VRT 2023

Welk liedje klonk door de luidsprekers toen je voor het eerst verliefd in zijn ogen keek op de dansvloer? Uit welke song heb je veel kracht geput wanneer het wat moeilijker ging?

Wat was de soundtrack van die onvergetelijke zomer met vrienden? Of welke band heeft een onvergetelijke en diepe indruk op je gemaakt?


Iedereen heeft wel een muzieknummer dat hen voor altijd bijblijft en waar een persoonlijk verhaal aan vasthangt, een song die hen instant terugbrengt naar een bijzonder moment van vroeger. De verhalen achter die songs ontdekt Niels Destadsbader samen met zijn bekende en onbekende gasten in het gloednieuwe muziekprogramma 'Ik Vraag Het Aan', vanaf woensdag 31 januari op VRT 1. Elke woensdag blikt Niels ook al vooruit naar de aflevering in 'Radio2 Spits'. Want mooie liedjes duren levenslang.

Bijzondere verhalen en prachtige performances
Niels Destadsbader gaat in Ik vraag het aan samen met verschillende bekende gezichten op zoek naar liedjes die om een of andere reden een blijvende indruk op hen hebben nagelaten. Elke aflevering komen vijf bekende Vlamingen naar de studio met een liedje waar ze speciale herinneringen aan hebben. Het brengt hen terug naar een emotionele gebeurtenis, roept een nostalgische herinnering op, of er hangt een bijzonder verhaal aan vast. In 'Ik Vraag Het Aan' ontdekken ze samen met Niels en de kijkers elkaars muzieknummers en de verhalen erachter.

Voor elk muzieknummer wordt een straffe performer gekozen. Samen met de negenkoppige band onder leiding van Jeroen Swinnen wordt van elke song een muzikale parel gemaakt. Deze performers zijn elke aflevering een verrassing voor de bekende Vlamingen. De kijker ontdekt samen met hen wie hun favoriete nummers zal brengen. Ook het publiek zelf wordt verrast: elke aflevering zingt Niels een verzoeknummer van iemand uit het studiopubliek.

Niels Destadsbader: 'Muziek maakt de meest gevoelige kant bij iemand los, maar ook de geestigste. Dat bleek al snel toen de eerste collega’s bij mij in de zetel kwamen zitten bij 'Ik Vraag Het Aan'. Want iedereen heeft wel een persoonlijk verhaal bij dat ene liedje dat je katapulteert naar een heel bijzonder moment in je leven. We verrassen hen dan ook met een bijzondere versie van het gekozen nummer, gebracht door de strafste artiesten van ons land. En ook de mensen in het publiek mogen hun verhaal doen door een nummer aan te vragen. Dat ik naast het presenteren ook elke avond één van hen mag verrassen door voor iemand te zingen, maakt het extra bijzonder om dit programma te doen.'

'We mogen trots zijn op zo'n geweldige zangers'
Een nummer dat hen doet terugdenken aan die bijzondere momenten die ze deelden met een intussen overleden vriend. Een nummer dat ze koesteren omwille van die ene reis vol prachtige herinneringen. Een nummer waarop ze getrouwd zijn, een nummer waarop een dierbaar familielid begraven werd. Een song die het leven viert, een song die hen terugflitst naar hun kindertijd, een song die instant voor een humeurboost zorgt wanneer het wat minder gaat. De vijf bekende gasten van Niels delen elk een heel persoonlijk en uiteenlopend verhaal over waarom net die gekozen song zo bijzonder voor hen is. En ook de verhalen van het publiek laten niemand onberoerd.

Onder andere Stephanie Planckaert, Jeroen Meus, Robin Keyaert, ​ Maureen Vanherberghen, Guga Baúl, Kristel Verbeke, Warre Borgmans, Fatma Taspinar, Peter Van de Veire, Kawtar Ehlalouch, Erik Van Looy, Lotte Vanwezemael, Rik Verheye, Jacques Vermeire, Ingeborg, Ruben Van Gucht, Eva De Roo, Kim Van Oncen, Joris Hessels, Sven de Leijer en Danira Boukhriss Terkessidis komen langs bij Niels.

Peter Van de Veire: 'Het is een cliché bij muziek, maar je krijgt ‘kiekevel’. En je weet weer perfect waarom je sommige muziek zo onwaarschijnlijk goed vindt. En waarom wij mogen trots zijn op zo’n geweldige zangers.'

Lotte Vanwezemael: 'Ik vind het heel mooi dat je mensen op basis van muziek kunt leren kennen.'

Eva De Roo: 'Ik denk wel dat iemand mijn tranen gaat moeten drogen. Ik word sowieso emotioneel. Iemand die zo speciaal voor je zingt? Wanneer gebeurt dat!?'

Jeroen Meus: 'Wauw! Ik ben heel emotioneel en dat gaat hier binnenkomen. Maar ik ben blij dat ik hier mag zijn. Zalig! Wat een tof programma is dat hier eigenlijk?'

Verrassende artiesten
Van Viva la vida (Coldplay) tot Con te partiro (Andrea Bocelli), van Bohemian rhapsody (Queen) tot Allemaal (Wim Soutaer), van Jennifer Jennings (Louis Neefs) tot Emmène moi danser ce soir (Michèle Torr), elke aflevering kent een grote verscheidenheid aan songs én verhalen.

Uiteenlopende Vlaamse artiesten verrassen de BV's in 'Ik Vraag Het Aan'. Onder anderen Daan, Noémie Wolfs, Jérémie Makiese, Helmut Lotti, Astrid Stockman, Tijs Vanneste, Gene Thomas, Jasper Steverlinck, Aaron Blommaert, Dana Winner, Thibault Christiaensen, Clouseau, Milo Meskens, Flip Kowlier, Zimmerman, Isolde Lasoen en Peter Vanlaet zetten, samen met de negenkoppige huisband van 'Ik Vraag Het Aan', een geweldige versie van de gekozen songs neer.

'Ik Vraag Het Aan' bij Radio2
Elke woensdag presenteert Niels een uur lang samen met David Van Ooteghem in 'Radio2 Spits'. Niels blikt vooruit naar de aflevering van 'Ik Vraag Het Aan', belt enkele van zijn gasten al op om te horen wat zij van de opnames vonden, en laat als voorsmaakje al een song uit de uitzending horen. Elke week luisteren David en Niels ook naar de verhalen van de luisteraars, want zij kunnen een song aanvragen op Radio2.

'Ik Vraag Het Aan', vanaf 31 januari elke woensdag om 20.40 uur op VRT 1 en VRT MAX.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers