Maggie De Block kroont Geert Hoste tot 'King'

woensdag 21 augustus 2013

In het Mercedes Fascination Center in Brussel werd de nieuwe theatershow van Geert Hoste voorgesteld. De titel hiervan, 'Geert Hoste King', werd naar jaarlijkse traditie gekozen door het publiek.

Als King van Vlaanderen heeft Hoste een bijzondere zware last op zijn schouders. De Vlaamse King of comedy kroonde tijdens de voorstelling staatssecretaris Maggie De Block tot zijn queen en dit gebeurde met een koninklijk kusje. 'Maggie is bijzonder geliefd', zegt Geert, 'en de kans dat zij gaat beginnen zweven is bijzonder klein.'


Tijdens de 24ste conference zal Geert Hoste het natuurlijk hebben over de troonswissel en de balkonscène. Voor de cabaretier paste de datum van de troonswissel perfect in zijn timing. Misschien werd het voor Hoste de hoogste tijd voor deze troonswissel, want hij heeft al twintig jaar reclame gemaakt voor Filip.

In 'Geert Hoste King' haalt de cabaretier alles wat nieuw is uit de kast zoals de nieuwe koning, de nieuwe paus, de nieuwe Lotti, de nieuwe Huysentruyt, de nieuwe Astrid Bryan, de nieuwe staatshervorming, de nieuwe ribbelstroken. Tussendoor draait hij een strik rond de Sinksenfoor, de voetbalcarrousel, burgemeester Bart De Wever, Milquet en de Syriëstrijders. Tevens voorziet Hoste nog de kers op de taart, maar misschien is het wel een framboos.

Gert Hoste maakt in december een uitgebreide tour langs de mooiste theaters van Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2014 voor de eenentwintigste keer op rij uitgezonden op Eén.

Op televisie is deze nieuwjaarsconference uitgegroeid tot het best bekeken televisie-evenement van België. In de Top 100 aller tijden van de kijkcijfers van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) staat Geert Hoste met maar liefst 8 verschillende programma's genoteerd.

Geert Hoste werkt momenteel ook aan een nieuwe humoristische televisiereeks voor Eén met als titel 'Geert Hoste in het nieuwe Koninkrijk'.

Meer info en boekingen van de nieuwe zaalshow van Geert Hoste vind je op http://www.geerthoste.be.

Foto: © Roger Mortelmans 2013

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers