Maak kennis met de nieuwe 'Blind Gekocht'-gezinnen

zaterdag 6 april 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Ontdek hier de gezinnen die vanaf woensdag 17 april de volledige controle over hun toekomstige woning uit handen geven aan Jani en zijn team van experts.

Van gedurfde renovaties tot verrassende interieurontwerpen, deze deelnemers staan voor het woonavontuur van hun leven...


Seppe (25) en Niels (24) – Heule
​Budget: €310.000

Ambassadeurs van Heule, zo zou je ze wel kunnen noemen. De altijd enthousiaste Seppe werkt als leerkracht in het lager onderwijs. Zijn vriend, Niels, doctoreert aan de Universiteit van Gent en doet daar onderzoek naar talen en cognitieve ontwikkeling bij jonge kinderen. Momenteel delen ze een kangoeroewoning met Seppes grootmoeder, maar ze voelen dat het tijd is om een eigen stekje te vinden. Een stekje dat zeker moet liggen in Heule, deelgemeente van Kortrijk. Want dat is blijkbaar the place to be. Hoe hun droomwoning eruitziet? Voldoende slaapkamers voor een toekomstige gezinsuitbreiding, een tuintje en een eigen toneelruimte in huis waar ze samen theater kunnen maken.

Lore (32) en Armand (7) – Woesten
​Budget: €355.000

Lore en zoontje Armand wonen tijdelijk op de boerderij van Lores ouders. Naast haar uren in het onderwijs springt ze regelmatig bij op de boerderij. Maar nu is het tijd voor een eigen plekje, waar ze samen met haar zoontje Armand een frisse start kan maken. In de afgelopen twee jaar heeft Lore al ongeveer 40 woningen bezocht, maar steeds weer wordt ze geconfronteerd met dezelfde hindernis: de verbouwingswerken. De gedachte om dit alleen te doen schrikt haar enorm af. Lore geeft de voorkeur aan een kleine woning in een groene, landelijke omgeving waar ze dagelijks met hun hond kunnen wandelen. Ze zoekt een woning met 3 slaapkamers, een speelruimte voor Armand en een tuin.

Balder (33) en Heleen (32) – Gent
​Budget: €530.000

Het West-Vlaamse koppel, Balder en Heleen, vond de liefde op een kotfeest in hartje Gent. Niet alleen de liefde voor elkaar, maar ook de liefde voor stad Gent is daar gebloeid. Ondertussen zijn ze getrouwd, hebben ze er een zoontje van bijna 3 jaar oud bij én recent werd hun gezin nog net ietsje groter. Het enige wat nu nog ontbreekt is een geschikte woning voor het hele gezin. En die droomwoning bevindt zich in de groene rand rond Gent. Een plaats waar ze volledig tot rust kunnen komen en waar ze toch dicht genoeg bij hartje Gent blijven. Maar ook een plaats met een serieus prijskaartje. Daarbovenop wordt de zoektocht naar hun droomhuis bemoeilijkt door Balders kritische blik en zijn passie voor muziek. Zo wil hij graag een repetitieruimte/muziekstudio in huis. Daarnaast hebben ze met een budget van 530.000 euro hun zinnen gezet op een grote tuin, 3 slaapkamers en een ruime leefruimte die in verbinding staat met de tuin.

Chloë (30) en Tony (31) – Wetteren
​Budget: €365.000

Chloë en Tony leerden elkaar kennen tijdens hun studies in Gent. Tony werkt als Digital content coördinator en Chloë als ambtenaar bij departement justitie. Met twee jonge kindjes in huis, is hun woning veel te klein geworden. Daarom zijn Chloë en Tony dringend op zoek naar een nieuwe woning. Daarbij kunnen ze toch wel wat hulp gebruiken, want hun droomwoning ligt bij voorkeur zo dicht mogelijk bij centrum Wetteren, heeft minstens 3 slaapkamers, een extra kamer die kan dienen als logeerkamer of bureau, een eigen oprit en een garage. Een ding is zeker, makkelijk zal dat niet worden. ​ ​

Heike (27) en Gert-Jan (31) – De Pinte
​Budget: €525.000

Dierenliefhebber Heike is vorig jaar afgestudeerd als dierenarts en woont samen met Gert-Jan in De Pinte. Hij werkt als ambtenaar en wil absoluut in De Pinte blijven wonen. Dicht bij vrienden en familie, dat is voor hem het belangrijkste. Maar Heike heeft daar een andere mening over. Zij droomt van een huis omgeven door groen, waar ze voldoende plaats heeft om haar passie voor dieren voort te zetten. Het perfecte huis voor Heike en Gert-Jan is dus een combinatie van beide. Een makkelijke zoektocht zou je denken? Maar daar denkt De Pinte anders over en zeker als je een woning zoekt met een ruime tuin van minstens 1.000 tot 2.000 m².

Ingrid (59) – Leuven
​Budget: €363.000

Ingrid is alleenstaande mama van twee dochters en werkt als opleidingsverantwoordelijke verpleegkunde aan de hogeschool van Leuven. Haar gezin komt altijd op de eerste plaats. Nu de dochters uit huis zijn, besloten zij Ingrid in te schrijven voor het programma 'Blind Gekocht'. Want het vinden van een geschikte woning als alleenstaande blijkt geen gemakkelijke opgave. Wat de dochters gelukkig zou maken? Een vrolijke mama die terug dicht bij haar werk en vrienden woont, bij voorkeur op fietsafstand van centrum Leuven. Veel eisen heeft Ingrid niet, zolang het maar in de buurt van Leuven is. Het enige wat ze wel wil is een woning met 2 slaapkamers, zodat haar dochters kunnen blijven logeren.

Mevin (30) en Pieter (28) – Hasselt
​Budget: €425.000

Kleuterleidster en bekende content creator ‘Juf Mevin’ woont samen met kleuterleider Pieter en dochtertje Odette in Hasselt. En hoewel ze daar hun droomwoning gemaakt hebben, ontbreekt er toch iets essentieel: opslagplaats. Want twee kleuteronderwijzers bij elkaar betekent maar één ding: themadozen, themadozen en nog eens themadozen. Daarnaast is hun huidige woning gelegen in een drukke studentenbuurt en die studententijd is voor hen verleden tijd. Hun ideale woning is een knusse cottagewoning, liefst gelegen in een rustige en groene omgeving. Een ruime tuin staat hoog op hun verlanglijstje, met genoeg ruimte voor een gezellig terras, een speelruimte en een plekje voor een eigen moestuin.

'Blind Gekocht', vanaf woensdag 17 april op Play4 en GoPlay.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers