'Liefdestips aan Mezelf' met o.a. Gloria Monserez vanaf zondag nieuw op GoPlay.be

zaterdag 28 januari 2023
Foto: GoPlay - © SBS Belgium 2023

Gloria Monserez, Jean Janssens, Maïmouna Badjie en tal van andere jonge talentvolle acteurs van eigen bodem zijn binnenkort te zien in de nieuwe webreeks 'Liefdestips Aan Mezelf' op GoPlay.

De verrassende jongerenreeks vertelt het verhaal van Olivia, vertolkt door Gloria Monserez, die na het plotse vertrek van haar moeder naar een psychiatrie verplicht moet intrekken bij haar vader waar ze allerminst een goede band mee heeft. Door haar instabiele jeugd heeft Olivia een achterstand wat romantische liefde betreft en wil ze dat zo snel mogelijk inhalen. Bijgestaan door haar boezemvriendin Billie experimenteert ze erop los met verschillende liefdestips, maar wordt daardoor vooral met zichzelf geconfronteerd.


Olivia (17) - Gloria Monserez
​De 17-jarige Olivia heeft al een turbulente tienertijd achter de rug. Doordat haar moeder is opgenomen in een psychiatrische instelling, moest ze noodgedwongen intrekken bij haar vader. Ze gunt de man, die haar als baby volledig in de steek liet, letterlijk geen woord. Om haar gedachten te verzetten richt ze haar pijlen op knappe Max. Met hartsvriendin Billie en een hoop liefdestips experimenteert ze erop los. Lukt het haar om eindelijk de ware liefde te vinden, of staat haar verleden haar in de weg?

Billie (18) - Jean Janssens
​Olivia's beste vriendin Billie heeft een warm en bijzonder open-minded karakter en lijkt alles op een rijtje te hebben. Voor het eerst in haar leven wordt Billie écht verliefd en dat doet haar wankelen. Daarnaast worstelt ze met 'haar' gender, want Billie identificeert zich eigenlijk helemaal niet als vrouw. Billies zoektocht naar zichzelf, in combinatie met Olivia's stuiterbal-gedrag veroorzaakt een breuk tussen de twee, maar zou ook wel eens het begin kunnen zijn van een meer volwassen vriendschap.

Lily-Rose (17) - Maïmouna Badjie
​Lily-Rose is de extraverte, populaire en ongemeen botte stiefzus van Olivia. Het ontbreken van haar biologische vader in haar leven maakt haar onzeker en haar honger naar online likes en volgers is dan ook haar manier om de aandacht naar zich toe te trekken. Gebukt onder de afwezigheid van haar eigen vader, kan ze moeilijk verkroppen dat Olivia en haar vader meer en meer naar elkaar groeien.

Max (19) - Milton Riche
​Op het eerste zich lijkt Max de doorsnee love-interest: knap, een tikkeltje mysterieus en behoorlijk onbereikbaar. Maar Olivia triggert iets in hem en ook de ogenschijnlijke coolboy lijkt te vallen voor haar. Al wordt hij wel heen en weer geslingerd door zijn tienerhormonen en aandacht van andere meisjes, inclusief Olivia's stiefzus: Lily-Rose. ​

Gabriel (40) - Jelle De Beule
​Gabriel is een razend populaire talkshowhost en vader van Olivia. Hij is geliefd door iedereen, behalve door zijn eigen dochter. Op jonge leeftijd is hij vader geworden en maakte hij de hartverscheurende keuze om zijn gezin te verlaten en volledig voor zijn carrière te gaan. Durft hij de confrontatie aangaan met zijn eigen dochter, die al maandenlang niet tegen hem spreekt, en openlijk te praten over de echte reden waarom hij Olivia als kind zo weinig zag?

Silas (22) - Nathan Naenen
​De vroegrijpe en intelligente Silas is de sidekick van Gabriel in zijn dagelijkse talkshow. Als Olivia hem beter leert kennen, blijkt hij een ontvankelijk hart te hebben. De twee kunnen het goed vinden en vallen als een blok voor elkaar, maar Silas weet veel meer over Olivia's verleden dan hij initieel toegeeft.

Rena (38) - Eva Kamanda
​Rena is Olivia's stiefmoeder, of hoe ze het zelf liever zegt "plusmama". Hoewel ze het allemaal goed bedoelt, irriteren haar bemoeienissen Olivia mateloos. Terwijl Rena alles op alles zet om haar plusdochter een veilige thuishaven en stabiliteit te bieden, duwt ze haar steeds verder weg.

Leonie (39) - Joke De Bruyn
​Leonies moederliefde voor Olivia is enorm groot, maar door haar eigen instabiele gezondheid is Olivia onveilig gehecht. Het schuldgevoel waar Leonie bijgevolg mee worstelt, zorgt dat de band tussen moeder en dochter behoorlijk uit balans is.

Sky (18) - Hanna Mensink
​Sky is een mysterieus, kleurrijk figuur waar Billie haar oog op laat vallen. Voor het eerst is Billie stapelverliefd, maar dat doet de vriendschap tussen haar en Olivia wankelen. Sky is heel open-minded en heeft een klein hartje, al is het nog maar de vraag of de liefde tussen beiden wel echt zo groot is als het lijkt.

'Liefdestips aan Mezelf' is een webreeks met een eigen identiteit die nauw aansluit bij de leefwereld van jongeren. Op een verfrissende en humoristische manier worden verschillende thema’s aangereikt waar jongeren vandaag de dag mee in aanraking komen. Liefdestips aan Mezelf is geïnspireerd op het young adult-boek van Sylvia Van Driessche en werd geregisseerd door Charlie Dewulf en geproduceerd door Potemkino.

'Liefdestips Aan Mezelf', vanaf zondag 29 januari op GoPlay.be.

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Begin 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de EU over van Slovenië. President Macron wil de economische problemen in Europa aanpakken, maar de spanningen tussen Rusland en Oekraïne lopen op. Macron probeert om escalatie te voorkomen, maar desondanks valt Rusland het land binnen. Regisseur Guy Lagache heeft een ongekende toegang tot Macron. Hij reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en filmt gesprekken van Macron met wereldleiders, waaronder een belangrijk telefoontje met Vladimir Poetin. Na het uitbreken van de oorlog zien we hoe Macron zijn werk voortzet en voor elkaar krijgt dat de EU Oekraïne militair en financieel te hulp komt.

'2Doc: A President, Europe and War', om 23.30 uur bij de VPRO op op NPO 2.

Dossiers