Laat je meeslepen door de nieuwe spannende fictiereeks 'Hawa & Adam' op Ketnet

dinsdag 9 januari 2024
Foto: Ketnet - © VRT 2023

Vanaf woensdag kan je op Ketnet kijken naar de nieuwe, spannende fictiereeks 'Hawa & Adam'. Die vertelt het verhaal van twee tieners die elkaar niet kennen, maar kunnen communiceren via een bijzonder boek.

Na een coma van twee jaar wordt Adam wakker in het ziekenhuis, als enige patiënt. Van een mysterieus meisje krijgt hij een leeg boek cadeau. Hetzelfde gebeurt ook bij Hawa wanneer zij op zoek gaat naar een schrift waarin ze van de zorgjuf op haar nieuwe school haar gedachten moet opschrijven. Al snel hebben de twee door dat ze niet hun eigen notities kunnen lezen in het boek, maar wel die van de ander. Via het boek leren ze elkaar kennen en samen ontdekken ze dat er iets ernstigs aan de hand is met alle zestienjarigen. Kunnen Hawa, Adam en hun vrienden de problemen helpen oplossen? En zullen ze mekaar ooit echt ontmoeten?


Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: 'Met 'Hawa & Adam' voegen we een heel straffe titel toe aan de fictieportfolio van Ketnet. Naast een spannend verhaal met prachtige locaties heeft Hawa & Adam ook een sterke cast met bekende én nieuwe gezichten. Het blijft een missie van Ketnet om nieuw talent te ontdekken en een plek te geven om hun eerste stappen te zetten in de media.'

Internationale coproductie met jong talent
De reeks is gemaakt door het Vlaamse productiehuis jonnydepony, naar een idee van Tom Timmerman. Er is ook samengewerkt met het Vlaamse productiehuis Free Kings. 'Hawa & Adam' kreeg de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Daarnaast werd 'Hawa & Adam' gecoproduceerd met Duitse partners Network Movie, WDR en kindernet Kika. Het programma zal later dan ook te zien zijn in Duitsland. Distributeur APC Kids zorgt voor de verdere internationale verkoop. Ketnet heeft een bijzonder goede internationale reputatie op het gebied van fictieproductie.

Ook met deze reeks biedt Ketnet een podium (internationaal!) aan jong talent. De hoofdrollen worden gespeeld door ook Ayana Doucouré ('Hacked', 'Fomo') en Jonathan Michiels ('WTFock', 'Lisa'). Verder zijn onder andere ook Charlotte Sieben (MNM, 'Familie'), Margaux Cauliez, Wesley Ngoto ('The Voice') en Aaron Blommaert te zien. Zij staan naast bekende namen als Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Janne Desmet en Joris Hessels op de set.

Dorien Laseure, hoofd internationale programmaverkoop: 'Vandaag bundelt VRT de krachten met heel wat internationale partners voor verschillende genres. Deze fictiereeks voor Ketnet met een volledig Nederlandstalige cast werd met succes onthaald bij de Duitse publieke omroep voor een coproductie, en dat is voor dit soort programma uniek. Op deze manier kunnen we lokaal talent meteen een internationaal publiek geven.'

'Hawa & Adam', vanaf woensdag 10 januari elke woensdag vanaf 12.00 uur in de Ketnet-app en op VRT MAX, om 18.35 uur op Ketnet.

Enkele afleveringen gaan op zondag 28 januari in première op het Filmfestival Oostende.

 

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers