Kamal Kharmach helpt opnieuw ondernemers in moeilijkheden in 'Andermans Zaken'

woensdag 17 januari 2024
Foto: VRT 1 - © VRT 2024

'Andermans Zaken' is helemaal terug! Ook in het derde seizoen gaat Kamal Kharmach onverminderd door met zijn missie: ondernemers in moeilijkheden helpen.

Want met de energiecrisis en de torenhoge inflatie staan onze kleine ondernemingen meer dan ooit onder druk. En dus is er ook dit seizoen veel werk aan de winkel, goed voor acht nieuwe afleveringen.


Aflevering 1: Brouwerij Hof ten Dormaal (18 januari)
Geen beter en authentieker product van bij ons dan bier. Alleen is de Belgische biermarkt totaal verzadigd. Zo telt ons land vandaag maar liefst 400 brouwerijen en dat aantal is de laatste 10 jaar verdrievoudigd. Vooral de opmars van kleinere brouwerijen is niet te stuiten. En dat voelt ook de familie Janssens van brouwerij Hof ten Dormaal in Haacht. Papa André richtte deze kleine brouwerij op nadat hij een hersenbloeding kreeg en zijn goeddraaiend boekhoudkantoor verkocht. In de beginjaren liep de verkoop als een trein, maar ondertussen krijgen ze hun bier niet meer aan de straatstenen verkocht. En dat baart papa André, wiens twee zonen Jef en Dries ook meewerken in de brouwerij, grote zorgen. Nochtans is hun verhaal uniek: het is de enige brouwerij in België waar alle ingrediënten geteeld worden op een boerderij. Het zijn dus echte boer-brouwers. En dat bijzondere verhaal wordt meteen ook de inzet van de aflevering. De familie moet hun fierheid beter aan de man brengen en Kamal wil van zoon Jef een echte verkoper maken. En dat is nodig, want hij heeft een afspraak geregeld bij een van de grootste supermarkten van ons land.

'Andermans Zaken', vanaf 18 januari elke donderdag om 20.45 uur op VRT 1 en op VRT MAX.

 

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers