Gedurfde dromen, grensverleggende inzichten en bloedserieuze kost: het voorjaar van VRT 1, VRT CANVAS en VRT MAX

dinsdag 12 december 2023
Foto: VRT1 - © VRT 2023

We stevenen in één rechte lijn af op 2024. VRT schiet vanaf januari stevig uit de startblokken met een lading gloednieuwe programma's.

Zo is er nieuwe steengoede fictie zoals 'Juliet' en programma's die raken zoals 'Francisco Desir' of 'Oorlogsreporters'. Maar ook reeksen die inspireren zoals 'Maestro Degand', 'Bloedserieus' en 'Challas en de kost'.


VRT 1
VRT 1 zorgt dit voorjaar voor een gevarieerd en uitgebreid aanbod voor jong en ouder vol dromen, spanning, verwondering, humor en verrassing.

Ook komend jaar blijft VRT 1 dicht bij de Vlaming staan, in het hier en nu, met lokale en relevante verhalen en herkenbare emotie die de Vlaming verbinden. Dat doet VRT 1 onder andere met de vaste waardes waar het zo gekend en geliefd voor is: steengoede fictie als 'Chantal' en 'Juliet'; programma's waar je iets van opsteekt zoals 'Factcheckers', 'Durf te vragen', 'Andermans zaken' en 'Gewoon buitengewoon'; programma's die je raken zoals 'Restaurant misverstand' en F'rancisco Desir'. In het nieuwe 'Niks te zien' gaat Karl Meesters op reis met muzikanten als Coely en Pommelien Thijs - een reis die ze vooral met hun oren op scherp beleven. Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels zorgen voor vlinders in de buik met 'Hotel romantiek', terwijl Tom Waes voor spanning zorgt met het langverwachte tweede seizoen van 'Kamp Waes'.

VRT 1 wil ook in 2024 iedereen, jong en oud, bereiken en zet daarom in op een breed aanbod met kwaliteitsvolle ontspannende content, humor, en momenten om samen met het hele gezin of met vrienden te beleven. Zo is het dit voorjaar samen genieten van 'Homo universalis' en shows als 'Het gala van de Gouden K's', de 'MIA's' en de 'Kastaars!' In mei kan je supporteren voor Mustii die ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. De kracht van muziek staat ook centraal in het gloednieuwe programma 'Ik vraag het aan' met Niels Destadsbader, waarin hij ontdekt welk bijzonder verhaal er achter de favoriete nummers van bekende en onbekende Vlamingen zit. En in 'De droomfabriek' maken Bart Peeters en Gloria Monserez, samen met Maaike Cafmeyer, live dromen van heel Vlaanderen waar.

VRT CANVAS
In 2024 maakt VRT CANVAS het verschil met durf, openheid en topprogramma's met impact. ​ Ook dit voorjaar gaat VRT CANVAS de confrontatie aan met spraakmakende topics en zoekt het de grenzen op met programma's die het verschil maken. Verdiepende actuaprogramma’s, eigen en internationale documentaires, de beste buitenlandse fictie, cultuur in alle vormen en humor blijven de pijlers voor een boeiend voorjaar. ​

VRT MAX
Meeslepend. Eerlijk. En fantasierijk. Da's het voorjaar van VRT MAX. Het streamingplatform serveert ook in het nieuwe jaar het allerbeste van VRT, met exclusieve videoreeksen en een onevenaarbaar digitaal audioaanbod. Muziek, podcasts en live radio beklinken het DNA van VRT MAX.


Lees ook:
De terugkeer van 'De Droomfabriek', 'Kamp Waes' én eindelijk Niels Destadsbader! Dit zie je in het voorjaar bij VRT 1!
Meeslepend. Eerlijk. En fantasierijk! Dit is het voorjaar van VRTMAX

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers