En brengt documentaire 'Miguel' in kader van Dag tegen Kanker

maandag 18 oktober 2021

Never give up. Dat is het levensmotto van Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (27). Hij kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie heeft. In de special 'Miguel' volgt Eric Goens zijn traject van nabij.

Na zijn diagnose volgt een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen. Samen met zijn vrouw Kyana blijft Miguel zonder aarzelen voor genezing gaan.


Miguel Van Damme: 'Dat kun je soms niet vatten. Hoeveel ongeluk kan je hebben? Ik heb al zoveel meegemaakt op mijn leeftijd. Ik ben al vijf jaar ziek, ik heb aan mijn carrière eigenlijk nog niet veel gehad. De hoop overeind houden is heel moeilijk. Er is niets meer. Ze hebben alles opgebruikt om mij te redden. Chemo, bestraling ...'

Er volgen jaren van chemo, ondraaglijke pijn en slapeloze nachten. Maar er zijn ook mooie momenten. Zo wordt Miguel in 2020 vader van een dochtertje, Camille. Een mirakel na alle chemo die zijn lichaam heeft moeten ondergaan. En nadat zijn contract afloopt, biedt Cercle Brugge hem een nieuw aan. De vereniging en de supporters blijven Miguel steunen. Dit jaar staat hij mee op de ploegfoto.

'Miguel', dinsdag 19 oktober om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers