Dit najaar ook nieuwigheden op GoPlay.be

donderdag 19 augustus 2021

'wtFOCK', de allereerste GoPlay-reeks, blijft met stip de populairste jongerenreeks van Vlaanderen. De laatste seizoenen werden gemiddeld steeds tien miljoen keer bekeken en de veelvuldig bekeken online reeks slaagt er op die manier in de voor lineaire televisie moeilijk te bereiken doelgroep te bereiken.

Tijdens de looptijd van de vijf seizoenen wist 'wtFOCK' tot 400.000 bezoekers per week te bereiken, waarvan gemiddeld 60 à 70% 15-25 jarigen zijn. 'wtFOCK' sloot eind juni zijn succesvolle run af, met de voorlopig laatste aflevering van de hitreeks, maar niet getreurd: de seizoenen blijven beschikbaar op GoPLay.be.


'wtFOCK' maakt al seizoenenlang taboes bespreekbaar, onder meer door een erg diverse wereld te tonen. Naast de 'gewone' problemen waarmee jongeren struggelen (verliefdheid, jaloezie, ldvd, nijd, etc…), werden ook seksuele geaardheid (Robbe en Sander), seksuele intimidatie & sexting (Zoë), drugsgebruik, psychische problemen (Sander – bipolariteit), vooroordelen t.o.v. andere culturen en racisme (Kato & Yasmina), identiteit/opgroeien tussen twee culturen (Yasmina), cyberpesten (o.a. Yasmina), jongeren en corona (wtFOCKdown) getackled, getoond en op geheel eigen en open manier besproken in de seizoenen van 'wtFOCK'. En met 'Panna' én 'Hacked', de twee gloednieuwe reeksen van GoPlay - gaat SBS op dat diverse en maatschappelijk relevante elan verder.

'Panna' (NIEUW)
'PANNA' is de nieuwe online urban reeks voor GoPlay voor jongeren met een stevige dosis sport en een nog grotere dosis girlpower. De reeks vertelt een meeslepend coming of age-verhaal waar empowerment voor jonge vrouwen centraal staat; hoe moeilijk je leven ook is, houd vol en werk samen. Je kan zoveel meer dan je denkt. Een hoopvolle boodschap waar iedereen, ook wie niets heeft met voetbal, zich in kan vinden.

De reeks focust op de vriendschap tussen Afi, Tina, Mary en Zizou, vier straatvoetbalsters die dromen van een beter leven. Een droom die voor hen allesbehalve binnen handbereik ligt. Als de tienermeisjes elkaar leren kennen, ontstaat het plan om deel te nemen aan een straatvoetbaltoernooi. Geen evidentie in de door jongens gedomineerde wereld van het straatvoetbal. Gelukkig hebben de meisjes elkaar. Want zowel op als naast het veld zullen ze moeten knokken om hun dromen waar te maken.

'Panna' is de nieuwste webreeks van productiehuis Sputnik. De reeks werd bedacht door Mattias Goovaerts, die samen met Soe Nsuki en Raf Njotea de scenario’s schreef. De regie is in handen van Olympia Allaert en Anthony Schatteman.

'Hacked' (NIEUW)
'Hoe ver zou jij gaan om te voorkomen dat je diepste geheimen op straat komen te liggen?'

Ze zijn populair, gevat, en hip... Nilou, Malick en Zahra zijn dé drie jongeren die heel de school wel kent. Maar hoewel ze beste vrienden zijn en alles met elkaar lijken te delen, hebben ze voor elkaar nog steeds geheimen. Ze hebben meer vertrouwen in hun smartphone - de drager van al hun persoonlijke informatie - dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun smartphones gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen.

De nieuwe 16+ reeks 'Hacked' wordt geregisseerd door Laura Van Haecke en geproduceerd door Dingie. De reeks is een co-productie van SBS Belgium en Streamz en wordt gemaakt met steun van het Innovatielab van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Screen Brussels.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers