De lente start extra vroeg met de voorjaarsklassiekers op Sporza

maandag 19 februari 2024
Foto: Eén - © VRT 2023

Het klassieke wielervoorjaar wordt komende zaterdag op gang geschoten met de Omloop Het Nieuwsblad. De Sporza-ploeg is na een intensieve voorbereiding alvast in topvorm voor live-verslaggeving, podcasts en ook een nieuwe versie van de Sporza Wielermanager.

De voorbije weken hebben de rensters en renners hun benen al kunnen warmdraaien, maar komend weekend is het dan eindelijk zover: de start van het klassieke voorjaar. Met de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag krijg je bij Sporza al meteen twee wedstrijden in één weekend. In het peloton is het onder meer uitkijken naar Lotte Kopecky, Wout van Aert en Arnaud De Lie. In de commentaarcabine volgen Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer opnieuw de mannenwedstrijden, Ruben Van Gucht en Ine Beyen vormen de vaste tandem bij het vrouwenwielrennen. Op Radio 1 zijn Christophe Vandegoor en Carl Berteele de trouwe metgezellen.


Het wielerseizoen blijft na dit weekend op volle toeren draaien. Zo is er op dinsdag 27 februari bij Sporza de Waalse klassieker Le Samyn en op zaterdag 2 maart de Toscaanse grindkoers Strade Bianche. Zondag 3 maart belooft opnieuw een drukke wielerdag te worden met in eigen land de GP Jean-Pierre Monseré en bij onze zuiderburen de start van Parijs-Nice. Remco Evenepoel wil in deze Franse rittenkoers meestrijden om de overwinning. Parijs-Nice eindigt op 10 maart in Nice, waar deze zomer ook de eindstreep ligt van de Ronde van Frankrijk. Een ideale krachtmeting dus voor Evenepoel.

Ook voor de rest van het wielervoorjaar zit je bij Sporza op de eerste rij met onder meer de E3 Saxo Classic (22 maart), Gent-Wevelgem (24 maart), de Ronde van Vlaanderen (31 maart) en Parijs-Roubaix (6 en 7 april).

'Wielerclub Wattage'
Om in deze drukke wielertijden de voeling met het peloton niet te verliezen is er de podcast 'Wielerclub Wattage'. Vanaf 21 februari trekken Ruben Van Gucht en zijn gasten door heel Vlaanderen en Brussel. Met tien uitzendingen over twee maanden hebben ook zij een stevig programma. De tickets voor de live-opnames in de culturele centra zijn nagenoeg allemaal de deur uit.

Sporza Wielermanager en podcast 'Kopman'
Net als de voorbije jaren kan je de klassiekers nog intenser beleven dankzij de Sporza Wielermanager. Dit jaar is er dubbel plezier, want er is niet alleen een editie voor de mannen, maar ook voor de vrouwenkoers. Een primeur in het sportlandschap! Stel voor elke wedstrijd je favoriete ploeg samen, denk strategisch en verdien punten voor de rangschikking. Keuzestress? In de podcast 'Kopman' staat Tess Elst samen met haar gasten paraat voor goede en minder goede raad. Surf naar wielermanager.sporza.be en maak je ploegen aan.

'Vive le Vélo - Leve de Ronde'
Vanaf maandag 25 maart ontvangt Karl Vannieuwkerke in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen (31 maart) dagelijks drie gasten om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Karls beroemde tafel staat, hoe kan het ook anders, in de Vlaamse Ardennen. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le Vélo - Leve de Ronde' is er maandag, woensdag, donderdag en vrijdag in de laatste week van maart.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers