Bekijk op Streamz het coming-of-age verhaal van David Holmes, de stuntman van Harry Potter

zaterdag 23 december 2023
Foto: © Streamz 2023

'David Holmes: The Boy Who Lived' is een coming-of-age verhaal van stuntman David Holmes, een buitengewone tienergymnast uit Engeland.

In 2001 wordt hij gekozen als stuntdubbel van Daniel Radcliffe in 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone'. Wanneer Radcliffe net elf jaar is. Gedurende de volgende tien jaar vormen de twee een onlosmakelijke band. Maar bij de voorlaatste film leidt een tragisch ongeluk op de set ertoe dat David verlamd raakt door een ernstig ruggenmergletsel, wat zijn wereld op zijn kop zet. Terwijl Daniel en zijn nauwste collega-stuntmannen zich inzetten om David en zijn familie te ondersteunen, is het Davids buitengewone geestelijke veerkracht die hun grootste bron van kracht en inspiratie wordt. De documentaire is vanaf 11 januari 2024 te zien op Streamz.De documentaire wordt opgebouwd aan de hand van openhartige en persoonlijke beelden die in het afgelopen decennium zijn opgenomen, achter-de-schermen materiaal van Holmes zijn stuntwerk, beelden uit zijn huidige leven en intieme interviews met David, Daniel Radcliffe, vrienden, familie en voormalige crewleden. De docu weerspiegelt ook universele thema's zoals leven met tegenspoed, opgroeien, het vormen van identiteiten in een onzekere wereld en de banden die ons verenigen en sterker maken.

'David Holmes: The Boy Who Lived' is een productie van HBO Documentary Filmes in samenwerking met SKY, een Lightbox / Ripple Production. De documentaire is vanaf 11 januari 2024 te zien op Streamz. Geregisseerd door Dan Hartley, geproduceerd door Simon Chinn, Jonathan Chinn, Vanessa Davies, Amy Stares, uitvoerend geproduceerd door Daniel Radcliffe, David Holmes, Dan Hartley, Sue Latimer, Sarah Spahovic. Voor HBO zijn de uitvoerend producenten Nancy Abraham, Lisa Heller, Tina Nguyen. Voor SKY is Poppy Dixon uitvoeroend producent.

'David Holmes: The Boy Who Lived' is vanaf 11 januari 2024 te zien op Streamz.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers