13 muzikale toppers vieren de 10de verjaardag van 'Liefde voor Muziek'

maandag 26 februari 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

443 covers, 62 getalenteerde artiesten en talloze hits tot gevolg. Al 9 seizoenen worden muzikale hokjes gesloopt in 'Liefde voor Muziek'.

Artiesten werden ge(her)lanceerd, hitlijsten werden bepaald, Zomerhits werden gescoord, MIA’s werden binnengerijfd, Sportpaleizen werden gevuld en heel wat songs staan in ieders geheugen gegrift, denk maar aan Een Ster, Honeybee, Verover Mij, Ik Wil Je Terug of Kom Wat Dichterbij. Voor het feestelijke 10de seizoen van 'Liefde voor Muziek' trakteert het programma de kijker op nog méér artiesten en nog méér muziek. 'Liefde voor Muziek' stapt in de muzikale tijdmachine, want per voorgaand seizoen keert één artiest terug om samen op een nieuwe, muzikale reis te vertrekken. Schrijven de artiesten ook dit jaar weer geschiedenis?
In het tiende jubileumseizoen pakken Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) hun koffers en reizen ze af naar de Franse zon. Nog nooit eerder zaten ze samen en met zoveel artiesten tegelijk in het programma. En ook nu brengen ze allemaal compleet nieuwe, onverwachte en eigenzinnige versies van bekende songs uit elkaars repertoire die in het collectief geheugen zitten.

In Villa La Clausade en wijndomein Mauguio in Frankrijk delen de artiesten niet alleen ‘du pain, du vin et du boursin’, maar vooral hun meest geliefde nummers, hun ontembare passie voor muziek, de diepere betekenis achter hun songs en bijzondere persoonlijke verhalen. Durft iemand dit keer ‘De Tegenpartij’ of ‘Heb Ik Ooit Gezegd?’ van Clouseau aan te pakken? Welke muzikale gasten duiken op naast Regi? En welke hits vloeien dit keer voort uit het programma? In de eerste aflevering op dinsdag 12 maart duiken Stan, Clouseau, Laura, Suzan & Freek, K3, Jasper, Johannes en Tourist in het meer dan uitgebreide repertoire van hitmachine Regi. Met Vuurwerk van Clouseau werd al een eerste voorsmaakje succesvol gelanceerd, maar welke muzikale parels hebben de andere artiesten in petto? De toon is gezet voor een editie boordevol muzikale magie, onvergetelijke verhalen en nog veel meer.

VTM en Sabam zijn een partnership aangegaan om in 'Liefde voor Muziek' de rol van de auteur/componist in het tot stand komen van muziek te belichten.

'Liefde voor Muziek', vanaf 12 maart elke dinsdag om 20.35 uur bij VTM.


Lees ook:
Clouseau lost met Vuurwerk een eerste song uit het nieuwe seizoen van 'Liefde voor Muziek'

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo AVROTROS logo

Kustwachter Adrian Loya opent in een appartement in Cape Cod het vuur op het getrouwde koppel Lisa en Anna Trubnikova. Lisa sterft en haar partner raakt zwaargewond. Ook een agent wordt neergeschoten. Op zijn lichaam draagt de dader een camera waarmee hij alles filmt.

'CRIMEDOCS: Love & Hate', om 23.05 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Dossiers