'Anita wordt Opgenomen' in Deventer

zaterdag 5 september 2020

In het nieuwe seizoen van 'Anita wordt Opgenomen' loopt Anita  Witzier  mee in zes verschillende instellingen voor ouderenzorg.

Wekelijks bezoekt Anita een andere instelling en ondergaat ze de dagelijkse realiteit. De instellingen variëren van zorg voor mensen met dementie, tehuizen in de stad, tehuizen in de provincie of een instelling met verschillende culturen.


In 'Anita wordt Opgenomen' verblijft presentatrice Anita Witzier een tijd in zes verschillende zorginstellingen in Nederland. Hoe is het om anno 2020 ouder te worden in Nederland? En hoe verandert het leven in de verpleeghuizen als Nederland te maken krijgt met het coronavirus?

In Deventer staat een woonzorgcentrum waarin niet alleen maar ouderen wonen. Verspreid over de verschillende verdiepingen wonen ook een aantal studenten. Voor 30 uur vrijwilligerswerk in het huis, mogen zij daar gratis wonen. En dat levert bijzondere vriendschappen op.

Anita maakt kennis met  Piebe (80). Hij woont met zijn vrouw Jans. Zij heeft dementie en gaat steeds verder achteruit. Het zorgen voor zijn vrouw valt  Piebe steeds zwaarder, zodra er in het huis op een afdeling voor mensen met dementie een kamer vrij komt zal Jans intern verhuizen en zal het echtpaar 58 jaar huwelijk niet meer samen wonen.

Marty Weuling (94) zit op haar kamer uren achter de naaimachine. Ze koopt oude knuffels en poppen om op te knappen en vervolgens bij de kringloop te laten verkopen voor het goede doel.

Geert Baas (87) raakt na het verlies van zijn vrouw tot over zijn over verliefd op medebewoonster Jenni. Anita treft hem als hij onderweg is naar haar kamer met een bosje bloemen. Jenni heeft een hersenbloeding gehad en de vraag is of ze nog wel beter zal worden.

'Anita wordt Opgenomen', zondag 6 september om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Een boeiend verhaal van Robbie Robertson, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. We gaan naar Jamaica en duiken in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner. Zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere 'The Best'.

'Top 2000: The Untold Stories', om 23.35 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers