Paul Severs 'In de Mix' met rapper Yuboy Jeffrey

woensdag 10 oktober 2012

Op donderdag 11 oktober ontmoet Paul Severs de jonge rapper Yuboy Jeffrey in In de mix op Eén. Er ligt een wereld van verschil tussen het 64-jarige Vlaamse icoon en de 19-jarige rapper uit Mechelen, maar ze laten zich gewillig onderdompelen in elkaars wereld. Maar slagen ze er ook in een eigen versie te maken van elkaars grootste hit?

Op donderdag 11 oktober neemt Brahim de jonge rapper Yuboy Jeffrey mee naar Paul Severs, maar die naam doet bij de Mechelaar geen belletje rinkelen. Ook de liedjes Ik ben verliefd op jou en Geen wonder dat ik ween heeft hij nooit eerder gehoord. Maar Jeffrey heeft wel onmiddellijk een uitgesproken mening over de Vlaamse zanger die hij nog nooit heeft ontmoet: 'Het is een playboy die vroeger in zijn tijd veel uitging. Ja, die zingt over chickies dus die deed niets anders dan chickies versieren waarschijnlijk.'

De indruk die de Belgisch-Ghanese rapper heeft van Paul Severs blijkt niet meteen te kloppen met de realiteit. Paul Severs schreef Ik ben verliefd op jou ruim 42 jaar geleden voor zijn vrouw Paulette, waarmee hij tot op vandaag gelukkig getrouwd is.

Tapdansen vs. beatboxen
Paul Severs staat te popelen om 'zijn' rapper te ontmoeten. Van hiphop of rap weet hij niets af, maar van Vlaamse muziek en tapdansen des te meer. Hij toont Brahim en Jeffrey de basics van het tapdansen, maar eerlijk; het is niet echt hun ding. Daarom doen Brahim en Jeffrey datgene waar ze wel goed in zijn... Ze rappen en beatboxen op de pasjes van Paul Severs. 'Dat geeft een kick', vindt ook Paul. Hij kijkt erg uit naar het lied van Jeffrey, dat hij in zijn eigen muziekgenre mag bewerken.

'Brave Severs'
Google me van Yuboy Jeffrey is een lied met een expliciete tekst. Paul weet niet meteen wat hij ervan moet denken: 'Jawadde, en dat voor die brave Severs.' De woorden die Jeffrey in zijn rap gebruikt, begrijpt Paul niet en dus moet hij ze opzoeken op het internet. Een melodie is ver te zoeken, vindt hij, en dus staat Paul wellicht voor een van de grootste uitdagingen in zijn muzikale carrière.

Brahim en Jeffrey trekken op hun beurt de muziekstudio in met Zeg eens meisje. 'Een knaller', zoals Paul Severs het zelf zegt, en dus erg gevaarlijk om mee aan de slag te gaan. Daarom stelt Brahim voor om een geheim wapen in te schakelen. Dat is Iana, een zangeres die zich bij Jeffrey en Brahim voegt en hun lied een sexy touch geeft.

'In de Mix – Paul Severs vs. Yuboy Jeffrey', donderdag 11 oktober om 21.05 uur op Eén.


indemix

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers