In de Schotse Highlands met De bende van Wim.

woensdag 14 december 2005

De werkelijkheid overtreft al hun verwachtingen: dit zijn de mooiste landschappen van Europa. Er zijn van die momenten op een reis dat je niet meer weet waarom je ergens naartoe bent gereden.

D


it keer overkomt het ook de Bende: ze zijn gestopt bij de 'Fortingall Yew', het oudste levende ding in Europa. Het verhaal gaat dat de kleine Pontius Pilatus er nog onder zou gespeeld hebben. De bende loopt in de sporen van talloze eerdere bezoekers uit het verleden en ontdekt dat er niets te zien is. Jean wil zijn reisgenoten graag een schaapsherder tonen die hij een paar jaar geleden aan het werk zag.

Met speciale fluittonen en kreten in het Gaelic commandeert Neil zijn border collies. Maar hoe leren die honden het vak? Neil heeft net een nieuw nest puppies, die eigenlijk nog een beetje te jong zijn voor hun eerste les. Oefenen gebeurt niet op lammetjes, zoals je misschien zou verwachten, maar op... eenden. In Schotland is golfen geen elitesport, maar iets wat Jan en alleman doen. Een balletje slaan in dit magische landschap is zalig. Maar alles is ingewikkelder dan het lijkt. Wie naar Schotland reist, kan moeilijk naast de eilanden. Er staat een nieuwe overtocht op het menu en voor Wim is dat niet het leukste aspect van reizen. De bestemming is dit keer het eiland Arran. Bob De Moor, Hergé-medewerker, maakte op dit Schotse eiland schetsen voor het kuifjesalbum: De Zwarte Rotsen. Voor één dag is de Bende Kuifje.

'De Bende Van Wim', vrijdag 16 december om 20:45 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers