'Dagelijkse Kost' gaat koken vanuit de Ardennen

zondag 25 december 2022

Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.

Maandag: Parelhoen 'au vin' met rode kool en gebakken aardappelen
Snuif de sfeer van de Ardennen op met deze stoofpot van parelhoen in rode wijn, zachte rode kool en een fantastisch gebakken appeltje. Om het feest compleet te maken, bakt Jeroen er nog wat aardappelen bij.


Dinsdag: Andijvierolletjes met schorseneren en puree
Deze vegetarische ovenschotel met aardappelpuree is een mooi alternatief voor witloof uit de oven, en bovenal overheerlijk. Schorseneren raken ondertussen wat in de vergetelheid, maar deze schotel zet deze fantastische groente meteen weer op de kaart.

Woensdag: Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade
Een krakend krokant bladerdeeggebakje met een romige mousse van mascarpone en koffielikeur, afgewerkt met schijfjes banaan, een chocoladedekseltje en chocoladekrullen. Klinkt dat niet fantastisch?

Donderdag: Ciabatta met pulled beef, gebakken ui en paprika
Een zalig broodje van zelfgemaakte ciabatta, pulled beef en een warme salsa van gebakken ui en paprika. Dit is de perfecte snack na een lange winterwandeling.

Vrijdag: Vislasagne met prei
Deze feestelijke lasagne met zalm, prei en champignons kan je perfect een dag op voorhand klaarmaken. Ideaal als je op de laatste dag van het jaar niet te veel tijd in de keuken wil doorbrengen, zodat je je volop kan concentreren op het inluiden van het nieuwe jaar!

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op Eén.


Lees ook:
Dit kookt Jeroen Meus deze week in 'Dagelijkse Kost'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers