Sus, spacy en nu op VRT MAX: 'Posha', een intergalactisch audioverhaal

dinsdag 19 september 2023
Foto: VRT MAX - © VRT 2023

Een buitenaards misdaadverhaal om je oren bij te spitsen? Dat klinkt als Posha, de nieuwste fictiepodcast van VRT MAX. Op Erasmus gaan is altijd een avontuur, maar wanneer drie studenten voor het eerst ooit op kosmische Erasmusreis mogen naar planeet Posha, loopt alles niet helemaal zoals verwacht.

Het resultaat is een spannend intergalactisch audioverhaal in 8 afleveringen, vanaf nu volledig te beluisteren op VRT MAX. Speciaal gemaakt voor iedereen die graag 's avonds voor het slapengaan in bed nog een podcast luistert.


Wervelend ruimteavontuur
We zijn het jaar 2086. Drie studenten trekken op intergalactische Erasmusreis naar zusterplaneet Posha, waar mens en Poshaan al enkele jaren in intergalactische symbiose samenleven. Als eerste aardse jongeren beleven Ziggie, Lennox en Leyla er het avontuur van hun leven, tot twee van hen op mysterieuze wijze verdwijnen… Naast een wervelend ruimteavontuur is Posha een verhaal over de zoektochten in het leven, onmogelijke uitdagingen aangaan en bijzondere ontmoetingen op een onwaarschijnlijke plek.

Jonge makers en cast
'Posha' is de breinbaby van Tibo Renodeyn, Ditte Jacoby en Freya Van Nieuwenhuysen (Studio Klankzinnig). De podcast ontstond vanuit een open pitch van VRT voor jong en nieuw podcasttalent. Studio Klankzinnig werkte het verhaal uit, van idee en pilootaflevering tot de volledige reeks met ondersteuning van VRT MAX. Om het avontuur letterlijk sprekend te maken, deden de jonge audiomakers beroep op een straffe cast stemacteurs. Onder meer Jonas Leemans, Gilles Van Hecke en Ikram Aoulad kropen in de huid en hoofden van Lennox, Leyla en Ziggie.

Met de stemmen van
Lennox: Jonas Leemans
Leyla: Ikram Aoulad
Ziggie: Gilles Van Hecke
Kumar: Julie Mughunda
Moeder Leyla: Eva Kamanda
Azaria: Lieselotte Siddiki
Xandria: Lotte Diependaele
Wolf: Simon Van Buyten
Merwin: Tania Van Der Sanden
Aura: Max Wyckaert
Kevin: Ferre Vuye

'Posha' is een coproductie van Studio Klankzinnig en VRT MAX. Deze podcast kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers