Joe-actie 'Pakje van je Hart' levert recordbedrag van 1.243.640 euro aan pakjes voor kinderen in armoede op

donderdag 15 december 2022
Foto: Joe - © DPG Media 2022

Joe-actie 'Pakje van je Hart' levert recordbedrag van 1.243.640 euro aan pakjes in voor kinderen in armoede op Ambassadeurs Sven, Anke, Raf & Rani onthullen slotbedrag in speciale uitzending vanuit het Joe Christmas House met optreden van Regi en bezoek van Antwerps burgemeester Bart De Wever.

De goededoelenactie ‘Pakje van je Hart’ van radiozender Joe bracht in amper 18 dagen  1.243.640 euro aan pakjes op voor kinderen in armoede. In samenwerking met vzw Kindergeluk krijgen meer dan 25.000 kinderen uit kansarme gezinnen zo een pakje tijdens de feestdagen. Dat werd zonet bekendgemaakt tijdens de speciale slotshow aan het Joe Christmas House op de Grote Markt in Antwerpen. Ambassadeurs en Joe-dj’s Sven Ornelis, Anke Buckinx, Raf Van Brussel, Rani De Coninck en het hele Joe-team onthulden het imposante bedrag en konden het zelf nauwelijks geloven. 'Wat een fantastisch bedrag! De afgelopen weken werden we overspoeld met hele warme, liefdevolle en emotionele berichtjes en getuigenissen van onze luisteraars. Vlaanderen was enorm gul en er waren ook heel veel kinderen die hun spaarpotjes hebben leeggemaakt om cadeautjes te kopen. Ongelooflijk bedankt allemaal!', klonk het bij de Joe-dj’s.


Tijdens de slotshow werden meteen ook de eerste cadeautjes uitgedeeld aan kinderen in armoede. Zo kregen de twee dochters van Marissa, Aúrélina (5 jaar) en Aliéyáh (2,5 jaar),  een tekenbord en dino knuffel cadeau. Marissa deelde bij de start van de actie een pakkende en moedige getuigenis op de radio over hoe ze in de schulden is geraakt.

[video]

Regi zorgde tijdens de uitzending samen met Melanie, Arno en Pauline - de winnaars van het eerste en tweede seizoen van Regi Academy - voor een streepje live muziek. Ze schonken zelf ook een aantal pakjes van hun hart. En ook Vlaams minister-president Jan Jambon deed vanmorgen tijdens de ochtendshow bij Sven & Anke nog een stevige duit in het zakje. Hij schonk vanuit de voltallige Vlaamse regering een cheque van 100.000 euro. 'De huidige crisis doet geen goed aan de koopkracht van mensen. Als de koopkracht wordt aangetast, zijn er altijd mensen die onder de armoedegrens zakken. Dat blijft dat een werkpunt voor heel onze maatschappij en zeker voor de politiek', vertelde Jambon.

Afgelopen weken reed de Joe-Pakjestruck doorheen heel Vlaanderen en brachten duizenden mensen een bezoekje om een pakje te schenken aan kinderen die opgroeien in armoede. Ook bekend Vlaanderen liet daar van zich horen, zo kwamen onder andere Jonas Van Geel, Mathieu Terryn, Berre, Kürt Rogiers, Astrid Coppens en Anne De Baetzelier de actie een warm hart onder de riem steken.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers