Allereerste 'Basispakket 2023' op Play Nostalgie kende succesvol debuut

vrijdag 20 oktober 2023
Foto: Play Nostalgie - © Play Media 2023

Het was een ambitieus plan en een primeur voor Vlaanderen: twee weken lang riep Play Nostalgie haar luisteraars op om letter per letter te brainstormen over Het Basispakket, de 150 songs die iedereen ooit zou moeten gehoord hebben.

De luisteraars reageerden massaal met hun suggesties. Tussen de usual suspects, de grote hits, doken zo ook heel wat opvallende, originele songs op. De dagelijkse programmatie werd de voorbije twee weken doorspekt met verrassende nummers. Hartverwarmend waren de gesprekjes met luisteraars, die met het nodige vuur hun songkeuze verdedigden bij de dj’s. Ze zullen niet snel de erg amusante songs vergeten die in de playlists slopen (van 'A Far L’Amore Comincia Tu' en 'Bad Moon Rising' tot 'Year 3000' en 'Zij Heeft Stijl'). Het Basispakket lééfde duidelijk en was het gespreksonderwerp bij uitstek onder muziekliefhebbers.


Intussen is de Brainstorm voorbij. Op vrijdag overlopen de Play Nostalgie dj’s van 6.00 tot 21.00 uur alle letters van het alfabet en presenteren 'Het Basispakket 2023', een definitieve verzameling van essentiële songs.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers