Zoeken naar antwoorden op levensvragen in KRO-NCRV's 'Zin in Zondag'

zaterdag 19 november 2022

Zondag 20 november start het nieuwe programma 'Zin in Zondag' bij KRO-NCRV. De zesdelige serie gaat over alledaagse spiritualiteit en laat zien hoe mensen in Nederland zoeken naar antwoorden op levensvragen.

Door even stil te staan en te ontsnappen aan de waan van de dag, kan Nederland er weer tegenaan. Kim-Lian van der Meij, Klaas van Kruistum en Thomas Cammaert onderzoeken wat mensen zin geeft en welke rituelen houvast bieden.


Frisse duik
In de eerste aflevering ontdekt Kim-Lian een nieuw zondags ritueel: hoe de zee een oase van rust kan zijn. Ze gaat mee met zwemgroep ‘de badmutsen’ die, weer of geen weer, de Noordzee in duiken. Voor de één is het een vervanging van de wekelijkse kerkdienst: 'In de zee vind ik God', terwijl de ander er ‘gewoon’ meer energie van krijgt.

Heerlen viert de start van het carnavalsseizoen op de elfde van de elfde. Om het carnavalsseizoen gunstig te laten verlopen zegent Pastoor Janssen de attributen van de Raad van Elf én de nieuwe Raadswagen, iets wat slechts eens in de tien jaar voorkomt.

Het Mexicaanse día de los muertos (dag van de doden) wordt ook in Rotterdam gevierd. Kleding- en kostuumontwerper Sergio Cruz verwelkomt buurtgenoten om, op het door hemzelf gebouwde altaar, een foto van een gestorven geliefde neer te zetten en een kaarsje te branden. Zo blijven de doden altijd in ons leven.

'Zin in Zondag', vanaf zondag 20 november wekelijks te zien om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers