Zij zijn te gast in jubileumseizoen 'College Tour' bij KRO-NCRV

zaterdag 27 mei 2023
Foto: KRO-NCRV - © Roy Borghouts 2021

Vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag, olympisch kampioen en schaatsinfluencer Jutta Leerdam, Mercedes-Benz CEO Ola Källenius en oprichter van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas zijn te gast in het nieuwe seizoen van 'College Tour'.

Twee veelbesproken politica’s, een schaatsfenomeen en een invloedrijke CEO
De eerste gast is vicepremier en minister van Financiën, Sigrid Kaag. Geroemd om haar diplomatieke vaardigheden staat ze nu voor een van de moeilijkste politieke opdrachten, bezuinigen op de staatsbegroting. Een week later is schaatsster en influencer Jutta Leerdam te gast in 'College Tour'. De enthousiaste Westlandse heeft met haar 24 jaar al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Van olympische medailles tot wereldtitels en van het oprichten van een eigen schaatsploeg tot het ‘influencen’ van meer dan 4 miljoen volgers op Instagram. Sinds kort heeft ze een relatie met de Amerikaanse profbokser Jake Paul. De derde gast is Ola Källenius, de Zweedse CEO van Mercedes-Benz. Over het verduurzamen van de auto-industrie en de slag om de elektrische auto met Chinese en Amerikaanse autobouwers. In de laatste aflevering is het gezicht van de BoerBurgerBeweging te gast: Caroline van der Plas. Door de historisch grote winst van haar partij bij de Provinciale Statenverkiezingen heeft ze een sleutelrol verworven in de klimaatdiscussie.


Podcast '15 jaar College Tour
Dit jaar viert 'College Tour' een jubileum, want het programma is al vijftien jaar lang op de Nederlandse televisie te zien. In de afgelopen jaren heeft presentator en bedenker Twan Huys al talloze nationale en internationale bekendheden mogen ontvangen. Onder anderen Whoopi Goldberg, Bill Gates, Ed Sheeran, Carice van Houten, Sonja Barend en Johan Cruijff werden ooit door Huys en studenten geïnterviewd. 'Er is geen programma waar ik meer van heb geleerd dan van 'College Tour'', aldus Twan Huys. Ter ere van het jubileum brengt KRO-NCRV de vijftien meest spraakmakende, bijzondere of inspirerende afleveringen in podcastvorm. De podcast '15 jaar College Tour' is vanaf 15 mei te beluisteren via de verschillende podcastapps.

'College Tour', vanaf zondag 28 mei om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers