Yannick Jozefzoon nieuwe partner van De Cock

maandag 26 augustus 2019

Vanaf 5 januari 2020 is Yannick Jozefzoon te zien in de nieuwe Videolandserie 'Baantjer het Begin'. Jozefzoon speelt de rol van de 30-jarige Andy Ruiter, de nieuwe partner van De Cock (Waldemar Torenstra).

'Baantjer het Begin' komt in navolging van de gelijknamige speelfilm, die dit jaar werd bekroond met een Gouden Film en zeer goed ontvangen is in de bioscoop. De serie is bovendien geselecteerd voor het prestigieuze TV-Festival 'Festival de la Fiction' in La Rochelle, waar de serie op 14 september zijn wereldpremière beleeft.


Amsterdam, 1980. Het is de tijd van grote maatschappelijke verandering. Te midden van de krakersrellen en demonstraties begint de idealistische jonge rechercheur Jurre de Cock op bureau Warmoesstraat. Zijn partner, de rasechte Amsterdammer Tonnie Montijn, maakt hem wegwijs in de stad. Het duo stuit gaandeweg op een criminele samenzwering, die onderdeel blijkt van een groter plan. Dan krijgt De Cock een nieuwe partner toegewezen: Andy Ruiter, overgeplaatst vanuit de Bijlmer. Ondertussen wordt Amsterdam overspoeld door zware wapens en is de politiemacht nog niet opgewassen tegen georganiseerde misdaad. Bureau Warmoesstraat blijkt zo lek als een mandje en het wordt De Cock snel duidelijk dat hij niet iedereen blindelings kan vertrouwen. De criminaliteit is hard, de druk ligt hoog en een verkeerde beslissing is snel gemaakt.

Naast Yannick Jozefzoon en Waldemar Torenstra bestaat de cast o.a. uit Tygo Gernandt, Robert de Hoog, Lisa Smit, Ruben van der Meer, Horace Cohen, Ryanne van Dorst, Jelka van Houten en Loes Luca. Zij waren tevens te zien in de gelijknamige film.

De serie 'Baantjer het Begin', geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, is geregisseerd door Arne Toonen en Lourens Blok. De serie is vanaf 5 januari in zijn geheel te zien bij Videoland en wekelijks bij RTL 4.

Het scenario is geschreven door Willem Bosch, Reint Schölvinck, Wolter Muller, Carl Joos en Judith Goudsmit, naar een idee van Thijs en Peter Römer. 'Baantjer het Begin' wordt gecoproduceerd door FBO en in België uitgezonden door VTM.

Festival de la fiction, La Rochelle  
Ook is bekendgemaakt dat 'Baantjer het Begin' als enige Nederlandse serie is geselecteerd voor de internationale competitie voor het prestigieuze Franse Festival 'de la Fiction' in La Rochelle, Frankrijk. De serie beleeft zijn wereldpremière op het festival op 14 september in aanwezigheid van scenarist Willem Bosch.

Speelfilm
De film 'Baantjer het Begin' ging op 17 april 2019 in release en behaalde al binnen drie weken de Gouden Film status (100.000 bezoekers). Tijdens de komende editie van het Nederlands Film Festival komt 'Baantjer het Begin' 18 keer in aanmerking voor nominaties voor de Gouden Kalveren. De speelfilm is vanaf 3 september te zien bij Videoland.

'Baantjer het Begin' is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers