Winnaar 1e publiekspitch op tv

maandag 8 januari 2024

Een documentaire over mensen met een visuele beperking die hun ambities waarmaken. Uitgezonden met audiodescriptie. In 2021 won de nagenoeg blinde Tjarda Struik de eerste publiekspitch 'Jouw Idee op TV' van de NPO en Omroep MAX.

Naast dat ze een geldprijs van 2.500 euro won, mocht zij samen met de programmamakers van MAX haar winnende idee realiseren: een programma waarin blinde of slechtziende mensen laten zien dat hun beperking geen belemmering hoef te zijn in het realiseren van hun ambities. Het resultaat is de documentaire 'Blind Vertrouwen', donderdag 11 januari te zien om 22.05 uur te zien op NPO 2. Uiteraard voorzien van audiodescriptie, zodat ook mensen met een visuele beperking het programma kunnen volgen.


Blindfluencer
In de documentaire volgen we de blinde golfer Ronald Boef (37), modeontwerper Annemarie Nodelijk (38) die een zogenoemde 'kokervisie' heeft, en Tjarda Struik (37) zelf, die als 'blindfluencer' en raadslid de ambitie heeft om burgemeester van Leiderdorp te worden.

Het drietal laat zien over een flinke dosis doorzettingsvermogen te beschikken. In hun oplossingsgerichte werkwijze balanceren ze tussen de regie in eigen handen houden en het accepteren van hulp. Lukt het ze om hun ambities waar te maken?

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers