Willem Nijholt speelt maffiabaas in 'Penoza II'

donderdag 1 maart 2012

Acteur Willem Nijholt zal de rol van maffiabaas Henk Ooms spelen in het vervolg op de succesvolle KRO misdaadserie 'Penoza'. Ooms is een belangrijk maffiafiguur van de generatie van de vader van Carmen (Monic Hendrickx). Welke rol hij speelt ten opzichte van Carmen en haar familie, blijkt pas tegen het eind van de serie. Evenals een oude rekening die Carmen met Ooms heeft te vereffenen.

Met de komst van Willem Nijholt is de cast van 'Penoza II' compleet. Andere nieuwe gezichten in 'Penoza II' zijn o.a. Eric Corton, Marcel Musters en Jacqueline Blom. De opnamen van het tweede blok van 'Penoza II' zijn afgelopen zondag bij producent NL Film van start gegaan. De serie zal in november door de KRO op Nederland 3 worden uitgezonden.


De eerste 'Penoza'-serie, die in het najaar van 2010 is uitgezonden, werd met veel enthousiasme en lof ontvangen door zowel kijker als critici. Naast diverse nominaties voor o.a. het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is de serie inmiddels ook in het buitenland een feit. Momenteel is het eerste seizoen van 'Penoza' op de Belgische televisie te zien (Publieke Eén), wordt er een remake geproduceerd voor het Poolse Canal+ en wordt er in Amerika een pilot van 'Penoza' gemaakt voor ABC.

Over 'Penoza II'
Irwan (Fedja van Huet) en zijn vader André de Rue (Tom Jansen) zitten in de bak, in afwachting van hun proces. Maar zelfs vanuit de bak weet Irwan zijn zaakjes goed te behartigen. Hij heeft inmiddels een relatie met Carmen’s vriendin Hanneke (Peggy Jane De Schepper), terwijl Sandrina (Medina Schuurman) sinds de dood van haar man in een schuldsaneringsprogramma zit. Van Carmen (Monic Hendrickx) heeft niemand ooit meer iets vernomen. Iedereen gaat er dan ook vanuit dat zij een nieuw leven is begonnen, ergens in een exotisch oord. Maar de plek waar Carmen met haar drie kinderen een rustig bestaan probeert te leiden is dichterbij dan men denkt.

Aan 'Penoza II' schreven, naast Pieter Bart Korthuis, ook Maarten Lebens, Karin van der Meer en Franky Ribbens. Het tweede deel van de serie telt 10 afleveringen die allen wederom geregisseerd worden door Diederik van Rooijen. 'Penoza' wordt geproduceerd door NL Film i.s.m. de KRO.


Lees ook:
Remake van KRO-serie 'Penoza' door Amerikaanse ABC
'Penoza' was onverstaanbaar voor Eťn-kijker
Penoza

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers