Voetballer Daley Blind openhartig in tweedelige Videoland Original

zaterdag 8 oktober 2022
Foto: Videoland - © RTL 2022

Daley Blind zijn voetbalcarrière kent vele hoogtepunten. Iedere carrière kent ook een aantal dieptepunten, waar voor Daley zijn eerste hartstilstand in 2019 zijn zwaarste dieptepunt is.

In de tweedelige Videoland Original 'Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan' wordt Daley gedurende anderhalf jaar na het laatste incident met zijn hart gevolgd en is hij open en kwetsbaar over zijn zorgen en onzekerheden. Hoe ga je hier als topsporter mentaal mee om en hoe kom je een klap als deze weer te boven? Naast de situatie rondom zijn hart komen onder meer ook zijn rijke carrière, waaronder de pieken en dalen bij Ajax, zijn tijd bij Manchester en Groningen en zijn tijd bij Oranje onder leiding van zijn vader aan bod. De documentaireserie is vanaf dinsdag 1 november in zijn geheel te zien bij Videoland.


Normaal gesproken blijft Daley Blind liever op de achtergrond, maar met deze documentaireserie wil hij graag zijn verhaal delen: 'Ik heb lang gewacht met het delen van mijn verhaal en had ook niet altijd de behoefte om dat te doen. Tot ik benaderd werd voor deze docu en erkende dat ik een mooie carrière heb met een bijzondere gebeurtenis. Ik kijk trots naar mijn nog steeds lopende carrière en hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan inspireren.'

Daley Blind is inmiddels een vaste waarde in het Nederlands voetbal. In ‘Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan’ vertelt hij over de druk die hij heeft ervaren bij het zijn van ‘de zoon van’ en de druk van de fans. Naast Daley komen onder meer zijn ouders Danny en Yvon, vrouw Candy-Rae, zussen Frenkie en Zola, Louis van Gaal, Erik ten Hag, Frank de Boer en Christian Eriksen aan het woord. Christian heeft zelf tijdens het EK in 2021 ook een hartstilstand gehad en heeft veel steun ervaren van Daley in zijn herstel.

‘Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan’ wordt geregisseerd door Pamela Sturhoofd en geproduceerd door Lusus. De tweedelige serie is vanaf 1 november 2022 in zijn geheel te zien bij Videoland. De docuserie gaat op 17 oktober in première in Tuschinski.

Videoland brengt persoonlijke verhalen over mensen die ontwikkelingen doormaken, waar je iets van vindt en waar we heel dichtbij kunnen en mogen komen. Naast ‘Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan’ zijn onder andere documentaires over Ronald Koeman, Boef, Bizzey, Akwasi en Loiza Lamers te zien. Op 20 oktober verschijnt de vijfdelige documentaireserie ‘André Hazes’. Videoland, weet wat speelt.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers