Videoland Original dramaserie 'Máxima' verbreekt streamingrecords

maandag 22 april 2024
Foto: Videoland - © RTL 2023

De nieuwe Videoland Original high-end dramaserie 'Máxima', die sinds afgelopen zaterdag te zien is, heeft het eerste weekend van haar release al diverse records verbroken.

Niet eerder heeft de release van een eerste seizoen van een Nederlandse dramaserie zoveel streams behaald op de releasedag als 'Máxima'. De serie beleeft daarmee de beste start van een nieuwe Videoland Original dramaserie ooit.  


Maar niet alleen qua streamstarts doet de nieuwe Videoland Original het goed. Ook qua nieuwe abonnees is 'Máxima' recordhouder met de meeste inflow op de eerste dag voor een nieuwe Nederlandse dramaserie van de afgelopen 5 jaar.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: 'Na de prachtige première in Koninklijk Theater Tuschinski en de mooie recensies voor de eerste twee afleveringen is het geweldig om te zien dat het Nederlandse publiek de Videoland Original 'Máxima' heeft omarmd. We zijn enorm trots op het feit dat wij kwalitatief Nederlands drama aan het op- en uitbouwen zijn met dit jaar naast 'Máxima' ook het tweede seizoen van 'Sleepers', 'PATTY,' SPHINX', 'Moedermaffia'. Later dit jaar het finale seizoen voor "Mocro Maffia' en het langverwachte vervolg van 'Gooische Vrouwen'.'

Over de Videoland Original 'Máxima'
De zesdelige high-end dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.

De hoofdrollen worden vertolkt door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima's ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

‘Máxima’ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met de ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland én melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers