'Van DNA tot Z' met Ajouad El Miloudi op NPO 2

zaterdag 29 juli 2017

DNA is vrijwel elke dag in het nieuws. Of het nu gaat om baanbrekend onderzoek, een misdaad die eindelijk wordt opgelost, of berichten om over te glimlachen (Napels zet DNA in om de herkomst van hondenpoep op straat te achterhalen).

DNA is overal. In de zesdelige serie 'Van DNA tot Z' onderzoekt presentator Ajouad El Miloudi de plek die DNA inneemt in ons dagelijks leven en blikt hij vooruit naar de toekomst. Zijn we klaar voor toekomstige ontdekkingen, wat is er nu al mogelijk en wat zijn de ethische grenzen?
Tijdens zijn zoektocht verbaast Ajouad zich over vergevorderde ontwikkelingen, komt hij van alles te weten over zijn eigen DNA profiel en breekt hij z’n hoofd over ethische kwesties.


'Futuristische toepassingen die ik alleen kende van Amerikaanse blockbusters komen steeds dichterbij, ik was verbaasd hoe ver we al zijn met technieken rondom DNA. De vele mogelijkheden waren echt een eye opener voor me. De mens is een bijzonder, complex en veelzijdig wezen en dat wordt in deze serie bevestigd.'

'Van DNA tot Z', van baby’s op bestelling, superplanten tot het eeuwige leven, vanaf 20 augustus t/m 1 oktober iedere zondag om 19.20 uur bij de NTR op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Begin 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de EU over van Slovenië. President Macron wil de economische problemen in Europa aanpakken, maar de spanningen tussen Rusland en Oekraďne lopen op. Macron probeert om escalatie te voorkomen, maar desondanks valt Rusland het land binnen. Regisseur Guy Lagache heeft een ongekende toegang tot Macron. Hij reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en filmt gesprekken van Macron met wereldleiders, waaronder een belangrijk telefoontje met Vladimir Poetin. Na het uitbreken van de oorlog zien we hoe Macron zijn werk voortzet en voor elkaar krijgt dat de EU Oekraďne militair en financieel te hulp komt.

'2Doc: A President, Europe and War', om 23.30 uur bij de VPRO op op NPO 2.

Dossiers