'Undercover Achter Tralies' vrijdag van start

donderdag 26 oktober 2017

Bijna 1 op de 2 Nederlanders wil zich vrijwillig enkele dagen laten opsluiten in de gevangenis om te ervaren hoe dit is. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder 2.500 Nederlanders.

In het programma 'Undercover achter Tralies' laten zeven Amerikaanse burgers zich niet enkele dagen, maar voor een periode van maar liefst zestig dagen vrijwillig opsluiten. Zij doen dit vanuit hun eigen persoonlijke motivatie, maar met als gezamenlijk doel om misstanden in de Clark County Jail aan de kaak te stellen. Alberto Stegeman presenteert dit Amerikaanse experiment dat vanaf vrijdag 27 oktober bij SBS6 te zien is.


Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat 90% van de Nederlanders zich nooit vrijwillig zestig dagen zou laten opsluiten. Al zou ruim 1 op de 3 jongeren wel bereid zijn dit te doen al ze zo misstanden kunnen opsporen en aan de kaak kunnen stellen. Daarnaast vindt ruim de helft van de Nederlanders onze gevangenissen te luxueus.

De sheriff van de Clark County Jail in de Amerikaanse staat Ohio wil weten of er zaken verbeterd kunnen worden in zijn gevangenis. Hoe kan het dat er drugs binnen de gevangenismuren beschikbaar zijn en verhandeld worden en welke agenten zijn er mogelijk corrupt? De zeven Amerikanen die zich zestig lang dagen lieten opsluiten hebben ieder hun eigen reden om mee te doen. De een wil de wereld laten zien dat gevangenen een veel te comfortabel leven leiden, terwijl een andere deelnemer later drugsagent wil worden en met eigen ogen wil zien hoe drugs de gevangenis in worden gesmokkeld. Allemaal hebben ze hun eigen undercover verhaal, waarvoor ze zogenaamd vastzitten. Zestig dagen lang observeren zij alles wat er in hun cellenblok gebeurt, om dit vervolgens te rapporteren aan de baas van de gevangenis.

'Undercover Achter Tralies' is een Nederlandse bewerking van het Amerikaanse programma 60 days in.

'Undercover Achter Tralies', wekelijks met dubbele afleveringen vanaf vrijdag 27 oktober om 20.30 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers